Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Rok Jerkič do zmage tudi v Opatiji

Reli sezona je v polnem teku in mnogi dirkači so po zelo uspešni izvedbi dirke po Vipavski dolini, odpeljali še tradicionalen reli v hrvaški Opatiji. Odlično formo je znova pokazala posadka Rok Jerkič - Marko Stopar, ki se je razveselila zmage v svoji kategoriji, v skupni uvrstitvi pa zasedla 26. mesto.

Le nekaj dni po uvodnem rallyju za državno prvenstvo konec aprila v Vipavski dolini, kjer sta Rok Turk in Blanka Kacin z zmago začela domačo rally sezono, so dirkači prvi vikend v maju že ponovno sedeli v dirkalnikih. Na sobotnem ceremonialnem štartu relija Opatija v centru mesta se je na uvodne hitrostne preizkušnje podalo 75 posadk, od tega jih je 7 sedelo v dirkalnikih razreda R5.

S številko ena na Hyundaiju i20 R5 ekipe Friulmotor sta lanskoletno zmago na rallyju po cestah čez Učko in v notranjosti Istre ubranila prav Rok Turk in Blanka Kacin. Zelo dobro se je ponovno odrezal Rok Jerkič, ki se je skupaj s sovoznikom Markom Stoparjem, razveselil zmage v Diviziji 4. S svojim Roverjem sta bila za dobri dve minuti hitrejša od hrvaške posadke Katić - Rubinić. Za domačo posadko je to že tretja letošnja zaporedna zmaga. V skupni uvrstitvi sta zasedla 26. mesto, za seboj pa pustila tudi kar nekaj posadk v precej močnejših avtomobilih.

Naslednja preizkušnja Roka in Marka čaka 24. in 25 maja na slovenskih cestah, ko bo na sporedu drugi letošnji rally za državno prvenstvo, rally Velenje.

 

* Naslovna fotografija: Uroš Modlic

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rally

Kolofon