Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V ajdovskem grajskem obzidju se je začel Ultra Trail Vipavska dolina 2019

Vipavska dolina bo vse od danes pa do nedelje priča novemu športnemu spektaklu. Tokrat so na vrsti tekači, tisti najvzdržljivejši. Prvi se bo s štarta, v ajdovskem grajskem obzidju, pognali že danes, ob 18. uri, pred seboj pa jih čaka napornih 100 milj, oziroma dobrih 160 kilometrov. Ob polnoči štartajo tisti, ki so se odločili za 100 kilometrov, Vipavski Križ pa bo v soboto zjutraj prizorišče štarta na 50 kilometrov. Naj se Ultra Trail Vipavska dolina začne. Srečno vsem tekačem in tekačicam.

Danes se začenja Ultra Trail Vipavska dolina, največja in ena izmed najzahtevnejših tovrstnih prireditev v Sloveniji in tudi v Evropi. Letošnja 5. izvedba je v Vipavsko dolino pripeljala kar okrog 1000 tekačev iz 27 držav. Tekači so navdušeni nad najdaljšima razdaljama 100 km in letošnjo novostjo 100 milj, na katerih bodo premikali svoje meje, ter doživeli nepozabno tekaško pustolovščino, ki je dolga, fizično naporna ter predvsem zahteva vrhunsko fizično in psihično pripravo. Tisti, ki so se odločili za najzahtevnejšo in najdaljšo preizkušnjo se bodo s štarta pognali že danes, v petek, točno ob 18. uri, z grajskega obzidja v Ajdovščini. Tekači bodo pretekli celotno Vipavske dolino oz. njene najvišje vrhove Mali Golak, Čaven, Kucelj, Lijak, Sv. Goro, nato bodo prečkali dolino ter se vzpeli na kraški del s Cerjem, Trsteljem ter po Vipavskih gričih prispeli do Štjaka, ter zaključili preko Nanosa v ciljni prostor v Vipavi.

Fotografija: David Furlan

Prav tako z grajskega obzidja v Ajdovščini se bodo s štarta pognali tisti, ki bodo nato do cilja potrebovali "klasičnih" 100 kilometrov. Njihov tek z uro in sami sabo se pričenja točno ob polnoči. V soboto, ob 8. uri zjutraj, bodo iz Vipavskega Križa na pot krenili tisti "na 50 kilometrov", ob 10. uri pa bo v Vipavi štart še najkrajše preizkušnje, teka na 30 kilometrov.

Fotografija: David Furlan

Ultra Trail Vipavska dolina lahko navijači spremljate na startih, ob progi, ter v cilju. Prav tako bo omogočen prenos v živo iz ciljnega prostora, ter prenosi na posameznih markantnih okrepčevalnicah, kot je na primer točka vrh Nanosa – Pleša. Med dirko lahko tekmovalce stalno spremljate tudi na spleti platformi. Letos bodo organizatorji tekače spremljali tudi v živo preko signala GPS. Več informacij o dirki najdete na www.ultratrail.si. V ciljnem prostoru bo prav vse tekače pričakalo zmagovalno vzdušje. Prav vsi bodo namreč zmagovalci, saj bodo na progi premagali marsikatero težavo in kljub utrujenosti, noči, in bolečinam vztrajali ter se veselili cilja.

Srečno vsem!

 

* Fotografije: David Furlan

Lokalne Ajdovščina

#tek, #šport

Kolofon