Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Spremljajte v živo ultramaratonce na njihovi preizkušnji po Vipavski dolini

Medtem, ko je večina izmed vas spala in se prebudila v sobotno jutro, se je približno tisoč tekačev in tekačic spopadalo z naporno preizkušnjo po obronkih Vipavske doline. In še vedno se. Najboljši se sicer že približujejo cilju, glavnina pa je do Vipave še precej oddaljena. V živo jih lahko spremljate na spodnji povezavi, še bolje pa bo, če jih pozdravite na kateri izmed kontrolnih točk ali pa na cilju.

Ultra trail Vipavska dolina je v polnem teku. Tisti najvzdržnejši so na progi že od petka popoldan in so na svoji poti premagali že dobršen del proge. Ob polnoči so se jim pridružili tisti, ki so se spoprijeli s stokilometrsko razdaljo, danes dopoldan pa še tisti, ki svojo moč, voljo in sposobnosti preizkušanjo na 50 ali 30 kilometrov. Za navadne smrtnike skoraj nepredstavljive razdalje, za tekaške navdušence pa čista uživancija, kot bi preizkušnjo opisal Andrej Zaman.

Ultramaratonci imajo na sebi tudi sledilne GPS naprave in tako jih je moč neprestano spremljati preko spletne strani. Povezavo do sledenja v živo najdete na TEJ STRANI.

Še bolje pa bo, če jih spodbujate v živo, nekje ob progi ali pa na kateri izmed številnih kontrolnih točk. Lahko pa se odpravite v Vipavo, na glavni trg, kjer bo ves dan pestro dogajanja, prihod prav vsakega tekmovalca v cilj pa pravo doživetje. Prav vsi bodo namreč zmagovalci, saj bodo na progi premagali marsikatero težavo in kljub utrujenosti, noči, in bolečinam vztrajali ter se veselili cilja.

Srečno vsem, ki ste na progi!

 

 

Lokalne Ajdovščina

#tek, #šport

Kolofon