Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Taulant Kadrija odločil derbi med Primorjem in Vipavo

Pestra športna sobota v Vipavski dolini je ponudila tudi nogometni derbi tretjeligaškega prvenstva med domačim Primorjem in Famo Vipava. V dobri nogometni predstavi so zasluženo slavili ajdovski nogometaši, mož odločitve pa je bil tokrat kapetan Taulant Kadrija. Z zmago se je Primorje ponovno zavihtelo na četrto mesto.

Ajdovski nogometni stadion je bil danes prizorišče zadnjega derbija Vipavske doline v tej sezoni. Domači nogometaši so skoraj nujno potrebovali zmago za ohranitev tretjeligaškega statusa, igralci Vipave pa so prišli v Ajdovščino neobremenjeni, saj so si že zagotovili tretje mesto v ligi. A derbi je derbi in zato motivacija zagotovo ni bila vprašljiva tudi pri gostujoči ekipi. Okrog 300 gledalcev je bilo priča dobri in zanimivi nogometni predstavi, da so si igralci resnično prizadevali za zmago pa pove podatek, devet rumenih kartonov na tekmi, ki jo lahko označimo za enega boljših dvobojev med Ajdovščino in Vipavo.

Primorje - Fama Vipava

V prvem polčasu, ko je na igrišče še sijalo sonce, so prevladovali ajdovski nogometaši, ki so Vipavce skoraj stisnili na svojo polovico. Priigrali so si kar nekaj lepih priložnosti, a bili v zaključku premalo natančni ali pa nezbrani. Z izjemo nevarnega strela Kandareta je bila Vipava brez pravih priložnosti, Ko je že kazalo, da bo kljub premoči Primorja, rezultat ostal do odmora neodločen, pa je podajo Amela Džuzdanovića lepo izkoristil domači kapetan Taulant Kadrija in premagal nemočnega vratarja Želka. Zasluženo vodstvo domačih in veselje na tribunah.

Primorje - Vipava

Po odmoru se je igra še bolj razživela, gledalci so, kljub krajši dežni plohi na uvodu, lahko uživali v resnično lepi nogometni predstavi. Prebudili so se tudi igralci Vipave, ki so si vidno želeli izenačenja in poskušali s čvrsto igro ter dolgimi podajami presenetiti domačo obrambo. Na svojo priložnost so prežali tudi domači nogometaši in jo dočakali, v 75. minuti srečanja, ko je sodnik pokazal na belo točko. A strel Džuzdanovića je vratar Vipave ubranil in ostalo je pri minimalnem vodstvu domačih. Gostje so nato vse sile usmerili v napad, vendar si na srečo domačih niso ustvarili resnejših priložnosti za gol in zmaga je ostala v Ajdovščini.

Z novimi tremi točkami so se domači učvrstili na četrtem mestu, na roko pa jim je šel tudi poraz Adrie v Tolminu, kjer so bili domači boljši z 6:4. V prihodnjem kolu čaka Primorje gostovanje pri Plami iz Podgrada.

IMG 0740IMG 0736IMG 0735IMG 0748IMG 0751IMG 0774IMG 0787IMG 0794IMG 0791IMG 0802IMG 0806IMG 0831IMG 0819IMG 0842IMG 0845IMG 0847IMG 0861IMG 0913IMG 0920IMG 0938IMG 0934IMG 0954IMG 0960

Lokalne Ajdovščina

#šport, #fotogalerija, #nogomet

Kolofon