Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Kristjan Koren dobro v uvodu italijanskega Gira

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je zmagovalec prve etape 102. dirke po Italiji in prvi nosilec rožnate majice vodilnega. Kolesar Jumbo-Visme je prepričljivo zmagal na osemkilometrskem kronometru v Bologni. Zelo dobro se je odrezal tudi Kristijan Koren.

Primož Roglič je zmagovalec prve etape 102. dirke po Italiji in prvi nosilec rožnate majice vodilnega, kar doslej ni uspelo še nobenemu slovenskemu kolesarju. Član ekipe Jumbo-Visme je prepričljivo zmagal na osemkilometrskem kronometru v Bologni. Veselil se je svoje druge etapne zmage na Giru ter četrte na večtedenskih dirkah. Zabeležil je osmo letošnjo zmago, 18. na ravni svetovne serije ter 30. profesionalno. V zgodovino se je zapisal kot prvi Slovenec, ki bo nosil rožnato majico. Roglič je slavil z 19 sekundami prednosti pred Britancem Simonom Yatesom na drugem in 23 sekundami pred Italijanom Vincenzom Nibalijem na tretjem mestu.

Med ostalimi Slovenci, ki so na dirki, je Kristijan Koren (Bahrain-Merida) postavil 41. čas kronometra. Za Rogličem je zaostal za minuto in 13 sekund. Koren, ki je sicer eden izmed izkušenejših kolesarjev na Giru, bo v prihodnjih etapah v veliko pomoč Nibaliju. »Na sestanku so nam rekli, da nam ni treba forsirati, ker ne vemo, kaj se bo zgodilo v prihodnji etapi. Ljudje, ki so ob cesti, ti dajo adrenalin in videl sem, da kar držim visoko hitrost, zato sem rekel, da grem do konca. V teh petnajstih minutah sem se pripravil za naslednje dni,  ker sedaj dva dni nisem imel konkretnega treninga,« je povedal po dirki.

Današnja, nedeljska etapa bo dolga 205 kilometrov in se bo začela v Bologni ter končala v Fucecchiu. Na poti do cilja kolesarje čakajo trije vzponi, zaključek pa bo najverjetneje pripadel specialistom za šprint.

 

Naslovna fotografija: @bettiniphoto

Lokalne Ajdovščina

#kolesarstvo, #šport

Kolofon