Novice se ne pišejo same. Podpri Lokalne!
Pri Lokalnih Ajdovščina dnevno skrbimo za pestrost vsebin, urejanje rubrik in objave na socialnih kanalih. So vam Lokalne všeč?
Tako nas lahko podpreteNa Dvorcu Zemono, v osrčju Vipavske doline, se odvija festival Okusi Vipavske in prav nič, niti vreme, ne moti številnih obiskovalcev, ki uživajo v vzdušju kot ga lahko pripravijo le pristni in domači okusi. Festival se nadaljuje in hkrati zaključuje danes, ko bo na sporedu tudi okrogla miza na temo Etika gostinstva in pomen gastronomije za trajnostni razvoj turizma Vipavske doline in regionalnega razvoja. Vabljeni.
Nedeljsko dogajanje letošnjega festivala Okusi Vipavske je žal tudi letos nekoliko začinilo nepredvidljivo vreme, kar pa ni odvrnilo številnih domačih in tujih obiskovalcev, da bi zamudili obisk renesančnega dvorca Zemono. Degustacija okusov, predvsem vinske kapljice izpod rok 45 vinarjev iz vipavskega vinorodnega okoliša je pač nekaj na kar vreme nima vpliva. Istočasno poteka tudi Vipavska tržnica, ki je ponuja različne lokalne sire, med, olja, mesnine, prve češnje in pekovske izdelke. Raznovrstna druženja s pijačo in hrano je glasbeno popestrila prekmurska skupina Kontrabant s pisanim repertoarjem skladb.
Podobno bo na Zemonu tudi danes, s poudarkom tudi na okrogli mizi, ki jo bodo organizatorji pripravili ob 16. uri. Na temo Etika gostinstva in pomen gastronomije za trajnostni razvoj turizma Vipavske doline in regionalnega razvoja se bo voditelj Drago Bulc, predsednik Društva turističnih novinarjev Slovenije, pogovarjal z Janezom Bogatajem, Miro Šemič, Evo Štravs Podlogar, Majo Pak. Sodelovala bo tudi direktorica Razvojne agencije ROD Brigita Habjan Štolfa pa župani občin v Vipavski dolini in, seveda, Tomaž Kavčič ter vrhunska hrvaška šefa, gosta tokratnega festivala Teo Fernetić in Rudi Štefan.
Ves program današnjega dogajanja na Festivalu Okusi Vipavske najdete na TEJ POVEZAVI.
Okusi Vipavske 2019
* Fotografije: Jan Čermelj