Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Okusi Vipavske se z burjo v laseh in soncem v očeh nadaljujejo tudi danes

Na Dvorcu Zemono, v osrčju Vipavske doline, se odvija festival Okusi Vipavske in prav nič, niti vreme, ne moti številnih obiskovalcev, ki uživajo v vzdušju kot ga lahko pripravijo le pristni in domači okusi. Festival se nadaljuje in hkrati zaključuje danes, ko bo na sporedu tudi okrogla miza na temo Etika gostinstva in pomen gastronomije za trajnostni razvoj turizma Vipavske doline in regionalnega razvoja. Vabljeni.

Nedeljsko dogajanje letošnjega festivala Okusi Vipavske je žal tudi letos nekoliko začinilo nepredvidljivo vreme, kar pa ni odvrnilo številnih domačih in tujih obiskovalcev, da bi zamudili obisk renesančnega dvorca Zemono. Degustacija okusov, predvsem vinske kapljice izpod rok 45 vinarjev iz vipavskega vinorodnega okoliša je pač nekaj na kar vreme nima vpliva. Istočasno poteka tudi Vipavska tržnica, ki je ponuja različne lokalne sire, med, olja, mesnine, prve češnje in pekovske izdelke. Raznovrstna druženja s pijačo in hrano je glasbeno popestrila prekmurska skupina Kontrabant s pisanim repertoarjem skladb.

Podobno bo na Zemonu tudi danes, s poudarkom tudi na okrogli mizi, ki jo bodo organizatorji pripravili ob 16. uri. Na temo Etika gostinstva in pomen gastronomije za trajnostni razvoj turizma Vipavske doline in regionalnega razvoja se bo voditelj Drago Bulc, predsednik Društva turističnih novinarjev Slovenije, pogovarjal z Janezom Bogatajem, Miro Šemič, Evo Štravs Podlogar, Majo Pak. Sodelovala bo tudi direktorica Razvojne agencije ROD Brigita Habjan Štolfa pa župani občin v Vipavski dolini in, seveda, Tomaž Kavčič ter vrhunska hrvaška šefa, gosta tokratnega festivala Teo Fernetić in Rudi Štefan.

Ves program današnjega dogajanja na Festivalu Okusi Vipavske najdete na TEJ POVEZAVI.

OkusiVipavske DAY1 JanCermelj PRESS-01OkusiVipavske DAY1 JanCermelj PRESS-03OkusiVipavske DAY1 JanCermelj PRESS-05OkusiVipavske DAY1 JanCermelj PRESS-04OkusiVipavske DAY1 JanCermelj PRESS-06OkusiVipavske DAY1 JanCermelj PRESS-07OkusiVipavske DAY1 JanCermelj PRESS-08OkusiVipavske DAY1 JanCermelj PRESS-09OkusiVipavske DAY1 JanCermelj PRESS-12OkusiVipavske DAY1 JanCermelj PRESS-16OkusiVipavske DAY1 JanCermelj PRESS-17OkusiVipavske DAY1 JanCermelj PRESS-18OkusiVipavske DAY1 JanCermelj PRESS-19OkusiVipavske DAY1 JanCermelj PRESS-20OkusiVipavske DAY1 JanCermelj PRESS-21OkusiVipavske DAY1 JanCermelj PRESS-23OkusiVipavske DAY1 JanCermelj PRESS-27OkusiVipavske DAY1 JanCermelj PRESS-29OkusiVipavske DAY1 JanCermelj PRESS-30OkusiVipavske DAY1 JanCermelj PRESS-33OkusiVipavske DAY1 JanCermelj PRESS-37OkusiVipavske DAY1 JanCermelj PRESS-35OkusiVipavske DAY1 JanCermelj PRESS-38OkusiVipavske DAY1 JanCermelj PRESS-42OkusiVipavske DAY1 JanCermelj PRESS-41OkusiVipavske DAY1 JanCermelj PRESS-43OkusiVipavske DAY1 JanCermelj PRESS-44

Okusi Vipavske 2019

 

* Fotografije: Jan Čermelj

Lokalne Ajdovščina

#vipavskadolina, #turizem, #fotogalerija

Kolofon