Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

S skupnimi močmi do prijaznejšega igrišča v Ajdovščini

Skupina dijakinj in dijakov iz prvih letnikov Srednje šole Veno Pilon je januarja županu Beočaninu predlagala prenovo športnega igrišča pred nekdanjo Osnovno šolo. Župan je predlog podprl in prenova se je začela, zaključila pa se je v soboto, z delovno akcijo barvanja dotrajane ograje. Mladinsko skupino je v okviru Evropskega tedna mladih finančno podprl tudi MOVIT, ki spodbuja aktivne in solidarne mlade.

Na sobotni delovni akciji je kljub muhastemu vremenu sodelovalo okrog 40 gimnazijcev in nekateri profesorji. Pridružil se jim je tudi ajdovski župan Tadej Beočanin in skupaj so se lotili čaka brušenja ograje in nanosa temeljne barve.

V nadaljevanju obnove, ki jo financira Občina Ajdovščina, bosta obe igrišči temeljito ozaljšani, dobili bosta nove klopi z nadstreškom, zamenjali bodo tudi zaščitno mrežo na vzhodni strani, prebarvalo se bo tudi vseh deset nosilcev za razsvetljavo, na asfaltu so na novo zarisane črte, že pred časom je rokometno igrišče dobilo nova gola.

Igrišče pa bo kmalu, 24. in 25. maja prizorišče tradicionalnega malonogometnega turnirja - Futsal turnir Elita Nagode, in bo tako za tekmovalce in gledalce prijaznejše in varnejše.

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon