Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Mančah neznanec povzročil nesrečo, zapeljal čez živo mejo in pobegnil neznano kam

Policisti in reševalci so imeli v zadnjih dneh kar nekaj dela s poškodbami na delu, z alkoholizranimi vozniki na cestah, pri Mančah pa je prišlo do prometne nesreče s pobegom. V Budanjah je neznanec vlomil v hišo in si prilastil gotovino in bančne kartice.

Policiste OKC PU Nova Gorica so, 7. maja ob 19.30 uri, obvestili o delovni  nesreči v enem od podjetij na Ajdovskem, kjer se je pri delu oz. čiščenju stroja (za pakiranje sladoleda) poškodoval (poškodba  prsta) 19–letni  delavec.  Kasneje so mu zdravniško oskrbo nudili v šempetrski bolnišnici in je bil po nudeni pomoči odpuščen v domačo nego. O zadevi je Policija obvestila  tudi delovno inšpekcijsko  službo. Policisti PP Ajdovščina so tujo krivdo izključili in bodo o dogodku s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.

9. maja v večernih urah, so prometni policisti v Batujah na Ajdovskem (v  smeri  proti  naselju Zalošče) pri kontroli cestnega prometa ustavili 23-letnega voznika osebnega avtomobila  in v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednji nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu osebno vozilo  na podlagi določb Zakona o pravilih cestnega prometa, zasegli (po  23. členu ZPrcP), zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

12. maja dopoldne, so policisti PP Ajdovščina obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v naselju Budanje. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec prišel do ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš in nato skozi odklenjena garažna vrata vstopil v notranjost hiše. Nepridiprav je pregledal notranje prostore  in pri tem našel in si prilastil nahrbtnik z vsebino (v njem so oškodovanci imeli poleg denarnice tudi bančno kartico in nekaj  gotovine).  Prav tako je ukradel leseno šatuljo z bižuterijo. Po izvršitvi  kaznivega dejanje je neznanec z ukradenim predmeti kraj zapustil in odšel neznano kam.  Policisti  bodo po zaključku navedenega primera kaznivega dejanja podali kazensko ovadbo na Državno  tožilstvo v Novi Gorici.

Policiste OKC PU Nova Gorica so , 13. maja ob 9.56 uri, obvestili o delovni nesreči  v enem od podjetij v Ajdovščini, kjer se je poškodoval 45-letni delavec, državljan Bolgarije. Po prvih zbranih podatkih je  omenjenemu delavcu med delom (oz. med menjavo folije v stroju) stisnilo desno roko med dva  vrteča valja in mu jo poškodovalo. Na kraj delovne nezgode so bili s strani pristojne službe napoteni tudi reševalci. Glede omenjenega  dogodka so policisti obvestili tako pristojne pravosodne organe kot  tudi delovno inšpekcijsko  službo.  Ajdovski policisti nadaljujejo z dodatnim zbiranjem obvestil o okoliščinah nesreče v omenjenem podjetju.

12. maja, so policisti PP Ajdovščina obravnavali prometno nesrečo s pobegom na območju naselja Manče (Občina Vipava). Po sedaj zbranih podatkih je voznica osebnega avtomobila okoli 2. ure v nočnem času, vozila na odseku regionalne ceste iz vasi Goče proti Mančam. Ko je pripeljala do ene od stanovanjskih hiš v kraju Manče v levi ostri ovinek, je z avtomobilom hotela zaviti desno na dovozno pot (k stanovanjskih objektom). Voznica je pri tem vklopila smernik za zavijanje desno in pri tem zapeljala na sredino vozišča (da bi lahko zavila dovolj ostro desno), v tistem trenutku pa je drugo neznano vozilo, ki je peljalo tik za njo, zapeljalo mimo njenega avtomobila po desni strani in tako trčilo v prednji desni del njenega osebnega avtomobila, zatem pa zapeljalo naravnost čez živo mejo na travnato površino. Voznica se je takoj po nesreči z vozilom zaustavila in se odpravila do drugega vozila, vendar neznanega voznika in avtomobila na travnati površini pod voziščem na kraju ni več bilo. Policisti PP Ajdovščina nadaljujejo z zbiranjem obvestil, da bi ugotovili vse okoliščine prometne nesreče in bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali ustrezen ukrep.

12. maja ob 20.40 uri, so policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na odseku hitre ceste  Vipava – Ajdovščina pri Zemonu (na navedenem  odseku se opravljajo dela na vozišču, na kar opozarja tudi postavljena prometna signalizacija) in v kateri je bil udeležen voznik osebnega  avtomobila.  Ugotovljeno  je bilo, da je 31–letni voznik vozil po hitri cesti H4 iz Vipave proti Ajdovščini. Ko je pripeljal po prehitevalnem pasu na del vozišča, kjer je bil zaradi opravljanja del promet preusmerjen iz dveh prometnih pasov na en prometni pas,  je zaradi neprilagojene hitrosti  izgubil oblast nad vozilom in s prednjim delom avtomobila trčil v postavljene markerje na robniku.  Zatem je z vožnjo nadaljeval naravnost proti  Ajdovščini in se po približno pol kilometra vožnje zaustavil v delovni zapori. Na vozilu je nastala materialna škoda. Med postopkom ogleda kraja prometne nesreče je bil vozniku odrejen tudi preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom in rezultat je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0.99 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila skladno z določili 113.a člena Zakona o prekrških izrečena  prepoved nadaljnje vožnje in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov čaka tudi srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Policisti PP Ajdovščina so , 12. maja v poznih večernih urah, v Ajdovščini ustavili 50–letnega  voznika  osebnega  avtomobila, državljana Italije in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranost. Rezultat preizkusa je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola ( 0.85  miligrama alkohola v litru izdihanega  zraka),  prav tako je bilo ugotovljeno,  da italijanski voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu odredili pridržanje (po drugem odstavku 110. člena Zakona o prekrških) v policijskih prostorih, osebno vozilo mu je bilo zaseženo. Zoper italijanskega voznika je bil zaradi kršitev prometne zakonodaje podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon