Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Hitri in drzni po ulicah Ajdovščine

Policisti so na območju Ajdovščine v ponedeljek okrog 11.30 zasledovali 39-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je storil več hujših prekrškov prometnih predpisov. Nato je pri stavbi Civilne zaščite zapustil vozilo in zbežal neznano kam. Sicer starega znanca policije sedaj ga čaka srečanje pri sodniku zaradi odgovornosti za več hujših prekrškov med nevarno vožnjo v cestnem prometu, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

13. maja ob 11.34 uri, so policisti na območju Ajdovščine obravnavali 39-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je storil več hujših kršitev cestnoprometnih predpisov.  Omenjeni voznik je vozil  osebni avtomobil (znamke Peugeot – brez nameščenih registrskih tablic) po hitri cesti H4 iz Sela proti Ajdovščini. Ko je pripeljal do izvoza za Ajdovščino, so ga policisti PPIU Nova Gorica začeli zaustavljati z vozilom na predpisan način (z modro svetilko in kratkim zvočnim znakom s sireno). Voznik je na dani   znak policistov hitrost vozila zmanjšal in avtomobil skorajda zaustavil pred lokalno cesto Ajdovščina  – Planina. Takoj zatem pa je z avtomobilom nenadoma speljal oz. močno pospešil hitrost in v križišču z lokalno cesto zavil na desno. Z  vožnjo je nadaljeval naravnost do semaforiziranega križišča ter skozi križišče kljub temu, da je na semaforju gorela  rdeča luč, ki je vozniku prepovedovala vožnjo naravnost. Med vožnjo je preko polne vzdolžne črte prehiteval pred seboj vozeče vozilo, nato nadaljeval po Tovarniški cesti do krožnega križišča z Goriško cesto, kjer ni vozil po desni strani vozišča glede na dovoljeno smer vožnje ampak je v krožišču  zapeljal v nasprotni smeri kot poteka promet. Iz krožišča je z vožnjo nadaljeval po Goriški cesti proti naselju Cesta. V krožnem križišču (pri  letališču v Ajdovščini) je zapeljal proti zgradbi (tamkajšnje civilne zaščite),  kjer se je z vozilom ustavil in nato peš zbežal neznano kam. Voznik še ni bil izsleden.

V nadaljevanju postopka so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica še ugotovili, da 39-letni  voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa ( 23. člen ZPrCP) so mu osebno vozilo (lastnik vozila je italijanski državljan) zasegli. Omenjenega hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov čaka še srečanje pri sodniku zaradi  odgovornosti za storitev več hujših prekrškov med njegovo nevarno vožnjo v cestnem prometu.

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon