Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Še en uspešen vikend za ajdovski kolesarski klub Črn trn

Za člani in članicami kolesarskega kluba Črn trn iz Ajdovščine je še en pester in uspešen vikend. Spustaši so se odpravili na Mali Lošinj in odpeljali prvo dirko slovenskega pokala, BMX tekmovalci pa so v Mariboru nastopili na drugi tekmi pokala Alpe Adria. Stopničk tudi tokrat ni manjkalo.

Člani in članica kluba Črn trn so bili čez vikend dejavni na hrvaškem otoku Mali Lošinj, kjer je potekala prva dirka serije Unior Downhill Cup v novi sezoni. Zaradi napovedanega neurja za nedeljo so prireditelji dirko na spremenjeni progi svetovnega pokala izvedli že v soboto. Urban Rotnik je zasedel 14. mesto, Janez Turk 21. mesto, Jure Štrancar pa 24. mesto. Naja Stipanič (KK Črn trn) je bila tokrat edina ženska in si prav tako zasluži čestitke za odlično odpeljano progo V tretji sezoni serije Unior Downhill Cup, ki združuje tekmovanja iz koledarjev kolesarskih zvez Slovenije in Hrvaške, sledijo še štiri dirke. Naslednja že čez teden dni na Mariborskem Pohorju, na še eni progi svetovnega pokala, kjer so se najboljši na svetu prvič letos pomerili le pred dvema tednoma.

Ajdovska BMX ekipa // KK Črn trn

Pester kolesarski vikend je zaznamovala tudi druga postaja pokala Alpe-Adria BMX. Mariborski BSX Racing Team je že sedmo leto zapored gostil slovensko-italijansko-avstrijsko-madžarski pokal v disciplini BMX race. 117 tekmovalcev iz Slovaške, Madžarske, Avstrije in Slovenije se je pomerilo na prvi slovenski BMX progi. Številčna ajdovska zasedba se je ponovno odlično odrezala.Na stopničke so tokrat stopili: Tim Rovtar, Jani Volk, Rok Bajc in Peter Dovžak. Tudi ostali tekmovalci in tekmovalka so se dobro odrezali in dokazali, da se lahko kosajo z močno konkurenco, čeprav so z mnogimi v precej podrejenem položaju, saj Ajdovščina žal (še vedno) ne premore prave BMX proge. Zato je čutiti precej pomanjkanja pri procesu treninga, a z dobro voljo se da marsikaj nadoknaditi. Sledi tekma v avstrijskem Vosendorfu.

 

* Fotografije: Klavdij Blažko & Črn trn

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo, #bmx

Kolofon