Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Cici umetnije v Pilonovi galeriji

V Pilonovi galeriji Ajdovščina so odprli razstavo 14. Cici umetnije, na kateri so predstavljena izbrana in nagrajena dela otrok iz vrtcev, osnovnih šol ter posameznikov, nastala na tokratnem likovnem bienalu Cici umetnije, ki v sodelovanju Otroškega vrtca Ajdovščina, Založbe Mladinska knjiga ter uredništev revij Ciciban in Cicido že štirinajstič odpira pogled na likovno ustvarjanje naših najmlajših v vrtcih, šolah in domačem okolju. Na ogled do 19. maja. Vabljeni.

Na zelo zanimivi razstavi v ajdovski Pilonovi galeriji so predstavljena izbrana in nagrajena dela otrok iz vrtcev, osnovnih šol ter posameznikov, nastala na tokratnem likovnem bienalu Cici umetnije, ki v sodelovanju Otroškega vrtca Ajdovščina, Založbe Mladinska knjiga ter uredništev revij Ciciban in Cicido že štirinajstič odpira pogled na likovno ustvarjanje naših najmlajših v vrtcih, šolah in domačem okolju.

Pri natečaju otroških likovnih del, so organizatorji prejeli kar 2734 izdelkov. Sodelovalo je 70 vrtcev in 88 šol. Na natečaju so s 23 deli sodelovali tudi trije zavodi s prilagojenim programom. Vsa leta pa na razpisu sodelujejo tudi posamezniki, letos jih je bilo 28. Strokovna komisija je za razstavo izbrala 150 otroških likovnih del in jih dvanajst nagradila. V kategoriji vrtcev je nagrajenih pet likovnih del, tudi v kategoriji osnovnih šol nagrado prejme pet del. Nagrajeni sta še dve kiparski deli. Vsa razstavljena likovna dela so prejela priznanje, nagrajena dela pa tudi nagrade. Vsa izbrana dela bodo trikrat razstavljena.

Cici umetnije v Pilonovi galeriji

Otroška likovna dela so bila na ogled v Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani (do 3. maja 2019), po gostovanju v Pilonovi galeriji po se bodo preselila v Slovensko Bistrico, v galerijo Grad. Posebno izdajo Cici umetnij pa predstavlja tudi 30 izbranih del, ki bodo zaljšale panjske končnice čebelnjakov na strehi poslovne stavbe A1 Slovenija v Ljubljani.

Cici umetnije v Pilonovi galeriji

Na ogled razstave 14. Cici umetnije, ki je za vse obiskovalce brezplačen, vas vabimo do nedelje, 19. maja 2019.

Cici umetnije v Pilonovi galeriji

* Fotografije: Pilonova galerija Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#kultura, #razstava, #umetnost

Kolofon