Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Rokometašice Mlinotesta sezono zaključile na četrtem mestu

Rokometašice ajdovskega Mlinotesta so sinoči v Ljubljani odigrale še zadnjo tekmo končnice za prvaka. Nasproti so jim stale nove in stare prvakinje, RK Krim Mercator, ki seveda niso dovolile presenečenja. S sočasno zmago Krke nad Žalcem pa je postalo jasno, da je ajdovski klub sezono tokrat zaključil na četrtem mestu.

Prav srečanje med Krko in Žalcem je seveda imelo večjo težo, saj je neposredno odločalo o končni razvrstitvi na prvenstveni tabeli. Pred zadnjim krogom je bilo namreč vse jasno kar se tiče prvega in drugega mesta, medtem ko je Krko in Mlinotest ločila le ena točka. Mlinarke, kljub dobri igri v Ljubljani, niso imele možnosti za presenečenje in osvojitev kakšne točke. Krimovke so slavile z 38 : 24. Najboljša strelka Ajdovk je bila Mirjeta Bytyqi s šestimi zadetki.

Dve uri kasneje je pričelo še srečanje med Krko in Žalcem. Ajdovke so seveda upale na presenečenje in morebitno zmago ali neodločen izid Žalca. S tem bi namreč osvojile tretje mesto in bronasto kolajno. Žal pa so bile domačinke v zaključku tekme dovolj zbrane in se zasluženo razveselile stopničk v letošnji rokometni sezoni.

ŽRK Mlinotest Ajdovščina

Kljub vsemu lahko rečemo, da je za Ajdovkami uspešna sezona, ki se je zaključila z doseženimi ciljem, torej uvrstitvijo med najboljše štiri v državi. Prav tako ne gre spregledati dejstva, da je ekipa pred sezono doživela pomladitev, mnoge igralke pa so več kot uspešno prebile led na prvoligaški sceni. S podobnim delom in usmeritvijo na domač rokometni kader, se tudi za prihodnost ženskega rokometa v Ajdovščini ni potrebno bati. Zahvala gre seveda tudi domačemu podjetju Mlinotest, ki podpira rokomet in nadaljuje dolgoletno tradicijo.

 

* Fotografije: Robert Ferjančič (ŽRK Mlinotest)

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon