Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Uspešen vikend za nogometaše ajdovskega Primorja

Za nogometaši ajdovskega Primorja je zelo uspešen vikend. Izpostaviti velja zmago ekipe U15 v MNZ Nova Gorica in s tem vstop v kvalifikacije za prvo ligo. Članska ekipa se z zmago vrača iz gostovanja pri Plami Podgrad, uprava kluba pa je uspešno pod streho spravila prvi del mednarodnega turnirja mesta Ajdovščine.

Ekipa ND Primorje U15 je brez oddane točke v ligi, prepričljivo skozi vso sezono premagovala vse tekmece. Za zaključek so doma padle še ND Bilje in tako so na najboljši možni način zaključili prvenstvo. A pred njimi so še kako pomembna tekmovanja. V začetku junija jih namreč čakata dve kvalifikacijski tekmi za prvo ligo. Vloga favoritov pripada Ajdovcem. Din Bašić se je na tekmi proti Biljam, podpisal pod vseh 5 zadetkov v gostujoči mreži.

Tudi članska ekipa Primorja ima za seboj odličen vikend. Fantje so se odpravili na gostovanje v Krvavi potok, z namenom osvojiti tri točke, ki so zelo pomembne za obstanek v tretjeligaški konkurenci. Ekipa je z odliko opravila svoje delo in slavila z 0 : 2. Ob koncu prvega polčasa je najprej svojo strelsko statistiko še izboljšal Jakob Kodermac. V spomladanskem delu prvenstva je dosegel že šest zadetkov. V drugem polčasu pa je 73. minuti, v polno meril še Matija Škarabot in tako dosegel prvenec v rdeče črnem dresu. Z zmago se je Primorje učvrstilo na četrtem mestu na lestvici in ima pred Adrio iz Mirna šest točk prednosti. Do konca sezone ostajata še dve kroga, Primorje najprej gostuje pri Jadranu HK, v zadnjem krogu pa bo doma gostilo ekipo Tolmina.

NK Primorje Ajdovščina

Omenimo lahko tudi remi in zmago kadetske ter mladinske ekipe ND Primorje nad ekipo Arne Tabor. Kadeti so odlično odprli srečanje, v 5 minuti je po golu Anžeta Gruntarja, na semaforju pisalo 1:0. Kazalo je, da bo zmaga ostala doma, saj je v začetku drugega polčasa zadel še Miha Kopatin in povišal prednost. A gostje se niso predali in so uspeli izničiti prednost, ponovno v izdihljajih tekme in ob koncu sta se moštvi razšli z 2 : 2.

Mladinska tekma se je odločila v drugem polčasu, v prvem se mreži tekmecev namreč niso zatresle. Nato je dvakrat udaril Žan Bešir, ki je dan prej uspešno odigral člansko tekmo in nato še Aldin Karabegović, prav tako nepogrešljivi člen članske ekipe. Gostje so uspeli rezultat znižati, a so domači fantje ponovno pritisnili na plin in dosegli preko Žana Likarja ter Mihe Trošta še dva zadetka. Gostje so v zaključku srečanja z zadetkom postavili končni rezultat, 5 : 2.

NK Primorje

Zaključen je tudi prvi vikend 8. Mednarodnega turnirja mesta Ajdovščine. V Ajdovščini je nastopili več kot 400 mladih in nadobudnih igralcev nogometa. V kategoriji U9 je zmagala ekipa NK Olimpije, odlično pa so se odrezali fantje ND Primorje in s tesnim porazom ostali na drugem mestu. NK Cerknica se je veselila tretjega mesta. V kategoriji U12, kjer se nogometno znanje teh fantov že občuduje, je zasluženo dvignil pokal za prvo mesto Arne Tabor 69, NK Dekani so osvojili drugo mesto, tretji pa so bili ND Gorica. Turnirja U12 se je udeležila celo ekipa iz Ukrajine, nastopale pa so tudi hrvaške in italijanske ekipe. Turnir je bo nadaljeval prihodnji vikend.

NK Primorje

 

* Naslovna fotografija: Primož Brecelj

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon