Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Tatovi vlomili v skladišče in odpeljali kombi

V zadnjih dneh so imeli ajdovski policisti malce manj dela na področju prometne varnosti, so pa zato precej časa posvetili nepridipravom. Le ti so vlomili v gospodarsko poslopje v Vrhoplju, se znesli nad parkiranima avtobila v Ajdovščini, policisti pa so iz prometa izločili vinjenega voznika.

18. maja nekaj minut po 12. uri, so policisti PP Ajdovščina obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom na parkirnem prostoru v Vipavskem Križu (Občina Ajdovščina). Po sedaj zbranih podatkih je neznani voznik osebnega avtomobila na omenjenem parkirnem prostoru podrsal zadnji desni bok  drugega osebnega vozila (znamke Volvo V50) in s kraja odpeljal neznano kam. Ko bodo policisti pobeglega voznika izsledili, bodo zoper njega ustrezno ukrepali.

19. maja ob 2.16 v nočnem času, v Ajdovščini (Goriška cesta) ustavili 39–letnega voznika kombija (goriškega registrskega območja) državljana BiH, in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola  (0.58  miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Prav tako ni imel vozniškega dovoljenja (pri preverjanju je bilo kasneje ugotovljeno, da slednji ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenje). Poleg kršitev prometne zakonodaje so mu  policisti izrekli globo tudi zaradi kršitve določil Zakona o tujcih. V nadaljevanju je bilo zoper večkratnega kršitelja odrejeno  pridržanje  (Privedba  osebe,  zalotene  pri  prekršku, po drugem odstavku 110. člena Zakona o prekrških) v policijskih prostorih. Omenjeno vozilo mu je bilo zaseženo (po 23. členu ZPrCP). Zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov so policisti PP Ajdovščina podali obdolžilni predlog  na okrajno sodišče; slednjega je nato v nadaljnji postopek prevzela dežurna sodnica okrajnega sodišča.

19. maja nekaj minut po polnoči, so policisti PP Ajdovščina obravnavali povoženje divjadi (lisica) na  hitri cesti H4 med Vipavo in Ajdovščino (kmalu po uvozu Vipava) s strani voznice osebnega avtomobila (Hyundai). Slednji je med vožnjo na omenjenem odseku hitre ceste na vozišče stekla lisica in jo povozila. Na vozilu je nastala materialna škoda (poškodba odbijača in meglenke). Ajdovski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

21.maja ob 6.39 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o vlomu v skladiščne prostore ene od gospodarskih družb v Vrhpolju pri Vipavi.  Po prvih zbranih podatkih je bilo v omenjeni objekt vlomljeno od večernih ur dalje do prijave kaznivega dejanja Policiji. Pri omenjenem  vlomu je neznani storilec ukradel tudi tovorno vozilo (oz. kombi znamke  Citroen  Jumper), bele barve, goriškega registrskega območja. Več o količini  ukradenih  predmetov  oziroma skupni materialni škodi bo znano po opravljeni  inventuri. Policisti in kriminalisti nadaljujejo s preiskavo vseh okoliščin navedenega kaznivega dejanja in bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

21. maja, so policisti na podlagi prijave oškodovancev na območju Ajdovščine  obravnavali  poškodovanje dveh osebnih avtomobilov,  kjer je neznani  storilec  pred nekaj dnevi oz. med vikendom z neznanim ostrim predmetom poškodoval oz. podrsal parkirani osebni vozili. Zaradi omenjenega nezakonitega  početja  je  bila  oškodovancem  v  prvem  primeru povzročena materialna škoda v  višini približno 300 evrov, v drugem primeru pa tisoč evrov. Oškodovanci so v obeh  navedenih primerih nezakonitega ravnanja odstopili od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Ajdovščina v obeh primerih o vseh ugotovljenih dejstvih kaznivega dejanja s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.

21. maja v večernih urah, so policisti v enem od naselij na območju Občine Ajdovščina obravnavali  primer suma kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe (po 122. členu KZ-1). Policisti PP Ajdovščina bodo na podlagi predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja zoper dve osebi podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

 

 

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon