Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Kratka zgodba: Kot v raju (3)

Nadaljujemo z objavo kratke literarne zgodbe Kot v raju. Avtorica besedila je Vesna Perhavec Vodovnik. Literarno delo bomo po odlomkih objavljali enkrat tedensko in tako je danes na sporedu tretji del zgodbe. Vabljeni k branju.

...

"Ga poznaš?" jo je vprašala Marjana. Breda je odgovorila : "To je gost,  o katerem sem ti razlagala" "A tako, to je čedni Peter, kako je svet majhen," se je nasmejala Marjana. " Marjana, obvezno morava na koncert, obvezno," je vsa navdušena rekla Breda. Začeli sta klepetati, kovati načrte za današnji večer. "Misliš, da me bo prepoznal? " je zanimalo Bredo. " Le kdo si ne bi zapomnil prijazne Brede ?" se je navihano zasmejala Marjana. "V prvi vrsti bova, da te bo povabil na oder, kjer bosta skupaj zapela. Videl bo, kako lepo poješ in te povabil za častno gostjo. Boš videla, da bo tako," je Marjana hecala Bredo. "Ah, nehaj me dražiti Marjana," je užaljeno rekla Breda. "Bova pa samo stali v prvi vrsti in se imenitno zabavali. Še prej bova pohajkovali po Ljubljani, danes bo čudovit dan, ki ga ne bova pozabili," je dokončala svoj govor Marjana.

"Veš koliko časa, se nisva tako sproščeno zabavali, vedno tvoje delo in moj faks, življenje pa koraka hitro naprej," je nadaljevala Marjana. Zatopili sta se vsaka vsaka v svoje misli. Breda si je slikala današnji večer kot veličasten dogodek. Po vijugasti ozki cesti sta drveli novim dogodivščinam naproti.

"Breda, slišiš tudi ti tale zvok?" je vprašala Marjana. "Kakšen zvok?" je zanimalo Bredo. "Poslušaj zvok motorja, mislim, da nekaj ni v redu," je Marjano vedno bolj skrbelo. Breda je ugasnila radio. Šele takrat sta se zavedali, da glasni zvoki in poki prihajajo iz sprednje strani avtomobila. Vedno počasneje sta se vozili. Primanjkovalo mu je moči. "Kaj se dogaja, Marjana," je zanimalo Bredo.  "Ne vem, Breda, le to vem, da moram ustaviti," je zaenkrat še mirno rekla Marjana.

Marjana je z očmi iskala prostor, kjer bi lahko ustavili. Na srečo je bil blizu odcep, kjer je bilo dovolj prostora, da je pustila avtomobil in obenem dovolj prostora, da ni ovirala makadamske poti, ki je vozila naprej v gozd. Izstopili sta. Ogledovali sta si zdaj pokvarjeno vozilo, zdaj okolico. "Privatna posest, prehod prepovedan", sta zagledali tablo v smeri  makedamski poti. "Poskusila bom še enkrat vžgati, mogoče je samo kaka smet," je bila optimistična Marjana. Pogumno je obrnila ključ v avtomobilu in žalostno odnehala, ko je ugotovila, da njen stari Volvo ne daje znakov življenja. "Prodajalec mi je rekel, da mi bo tale avto služil še dolgo po končanem faksu, lažnivec," se je začela jeziti Marjana.

"Mogoče ni vse skupaj nič, mogoče je mala okvara," jo je tolažila Breda. "Poklicali bova k nam domov ali Zvoneta, če naju pridejo iskat," je reševala situacijo Breda. Poiskala je mobilni telefon, želela je odtipkati telefonsko številko, ko je ugotovila, da ni signala. Šele sedaj si je ogledala kraj, kjer sta se ustavili. Samo gozd okoli njiju. Sprehodila se je v krogu. Iskala je signal. Nič. "V luknji sva" je rekla Breda. " Ni signala," je panično rekla...

... se nadaljuje

Preberite tudi:  Kot v raju - prvi del

Preberite tudi: Kot v raju - drugi del

Vesna Perhavec Vodovnik

#kultura, #literartura

Kolofon