Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Velenju novi zmagi za Roka Jerkiča in Tineta Korena

Po uvodni dirki za državno prvenstvo v Vipavski dolini pred mesecem dni se je slovensko reli prvenstvo nadaljevali v petek in soboto z relijem Velenje. Presenetljivi zmagovalec je postal Boštjan Avbelj (škoda fabia R5), ki je sploh prvič nastopil na relijih in že takoj ugnal vso konkurenco, domačo in mednarodno. Dobro so se odrezali tudi vozniki in sovozniki iz Vipavske doline. Rok Jerkič in Tine Koren sta slavila v svojih kategorijah.

34. izvedba te tradicionalne prireditve v koledarju slovenskega državnega prvenstva je postregla s pestro udeležbo, saj je bilo med 74 posadkami na štartu kar 10 dirkalnikov razreda R5. Že v petkovem uvodu smo lahko spremljali oster boj na vrhu - po uvodnih šestih hitrostnih preizkušnjah je prve tri posadke ločilo le 10,6 sekunde. Po petkovih 46 dirkalnih kilometrih sta v soboto hitrostni preizkušnji Laze-Šentilj ter Vinska Gora postregli še s preostalimi 58 kilometri, na katerih se je nadaljeval boj za najvišja mesta.

Boštjan Avbelj je v soboto kmalu prehitel madžarskega tekmeca, se prebil v vodstvo in ga ni več izpustil iz rok. Prednost je počasi povečeval, na koncu je znašala 39 sekund, in se zasluženo, čeprav nepričakovano, veselil prve zmage na relijih v karieri in obenem tudi postal nov dirkač na seznamu slovenskih zmagovalcev relijev. Na drugem mestu je pristal Madžar Hadik, tretjo stopničko pa je osvojil junak Vipavske doline, Rok Turk.

Boštjan Avbelj // Fotografija: Blaž Cimrmančič

Na reliju je nastopilo tudi kar nekaj ajdovsko - vipavskih posadk, pogrešali pa smo predvsem Martina Štucina in Boruta Bratino, ki sta navdušila na podobnem dogodku v Vipavski dolini. Najbolj zadovoljna po reliju v Velenju je posadka Rok Jerkič in Marko Stopar, ki je s svojim Roverjem MG osvojila že četrto zmago letos. V svoji kategoriji, Divizija 1, sta fanta nepremagljiva, tekmece pa puščata daleč za seboj. Odlične vožnje so ju v skupni uvrstitvi pripeljale na 25. mesto. Podobno lahko rečemo tudi za posadko Tine Koren in Tjaša Medvešek, ki v (zastarelem) Yugo pokalu nimata prave konkurence in prava škoda je, da ju ne vidimo v močnejšem in novejšem avtomobilu. V isti katergoriji se je posadka Blaž Koren in Robert Rupnik uvrstila na tretje mesto.

Blaž Koren - Robert Rupnik // Fotografija: Blaž Cimrmančič

Na ciljno rampo je uspelo zapeljati še nekaterim ostalim domačim posadkam, vse rezultate si lahko ogledate na TEJ POVEZAVI.

Karavana slovenskega državnega prvenstva se bo na tretjo letošnjo preizkušnjo odpravila čez mejo na Hrvaško, kjer bo od 6. do 8. junija na sporedu INA Delta rally v Zagrebu.

 

* Fotografije: Blaž Cimrmančič Photography

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rally

Kolofon