Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Praznik rokometa v Ajdovščini z dobrodelno noto za Uroša in Aleksandra

Rokometni klub Ajdovščina je v sodelovanju z ŽRK Mlinotest v soboto, 25. maja, več kot uspešno izpeljal 1. majski rokometni turnir. Dogodek je potekal v sklopu 65. letnice ustanovitve kluba in dobrodelne akcije Žoga upanja - stopimo skupaj za Uroša in Aleksandra. Ob 65. letnici kluba je domači klub pripravil tudi razstavo slik in člankov, ki si jih lahko ogledate v Športnem centru Ajdovščina.

Dogodek se je na ajdovskih Policah pričel že v soboto dopoldan. V mali dvorani so nastopali najmlajši, ki so se pomerili v kategoriji mini rokometa. Nastopilo je kar osem ekip (1. do 5. razred), večinoma iz Ajdovščine in njene okolice. Vzporedno se  je v Veliki dvorani Športnega centra Ajdovščina odvijalo tekmovanje v kategoriji mlajših dečkov A (letnik 2006 in mlajši). Poleg domače zasedbe so nastopile še ekipe Slovenj Gradca, Sežane in Trima iz Trebnjega. Prvo mesto je osvojila ekipa iz Trebnjega, drugo ekipa iz Slovenj Gradca, tretje domača ekipa RK Ajdovščina in četrto ekipa RK Mitol Sežana. Za zaključek turnirja v MDA so ekipe med seboj odigrale srečanje - ALL STAR, kjer so vsi trenerji razdelili igralce na Bele in Zelene.

Dan rokometa

Ko se je zaključil tekmovalni program mini rokometa in mlajših dečkov A, je sledila še  revialna tekma med mladimi upi ajdovskega rokometa in pa z zlato generacijo. Za mlade upe, ki so nastopali v dresih, kateri so zaznamovali najboljše obdobje ajdovskega rokometa, so nastopali večinoma fantje iz kadetske in mladinske vrste RK Ajdovščina. Za zlato generacijo so zaigrali: Černic Miro, Peter Bešir, Drago Brecelj, Niko Bajc, Aleksander Bajc, Aleksander Lapajne, Tomo Čermelj, Andrej Čermelj, Evgen Vidmar, Darko Jaklič, Alojz Turk, David Kovšca, Aleksander Boršo, Stanko Kranjc, Boris Bodiroža, Darjo Marc. Iz Češke je prišel tudi eden izmed najboljših levičarjev v zgodovini kluba Petr Linek. Na klopi in tribuni so sedeli tudi ostali predstavniki zlate generacije: Bojan Čotar, Brajdih Robert, Dean Groff, Vladimir Maraž, Alen Kurbanović, Tomo Vodopivec, Robert Krašna, Zdenko Trunkl, Pavel Piccinni, Bogdan Kovšca in Dimitrij Ostojič.

Dan rokometa

Za sojenje sta poskrbela sedanji predsednik RK Ajdovščina in nekdanji rokometni sodnik Dejan Hreščak in pa Dare Čeak. Po dolgih letih se je v vlogo zapisnikarja znova podala Milanka Nešković, ki je omenjeno vlogo opravljala kar 15 let.

Dan rokometa

Po obračunu je sledila še velika dražba dresov, ki so jih za dobrodelno akcijo Žoga upanja podarili znani domači in tuji rokometaši. Drese s podpisi so podarili: Patrik Leban (Nexe Našice), Andraž Kete (Gorenje), Luka Groff (Nancy), Teja Ferfolja in Tamara Mavsar (reprezentanca Slovenije), Slavica Schuster (Rocasa Gran Canaria), Nađa Pejović (ŽRK Naisa Niš), Uroš Rapotec (RD Koper), Bor Breznikar (RD Koper), Aljaž Panjtar (RK Celje Pivovarna Laško).

Oglejte si fotogalerijo rokometnega dogajanja v Ajdovščini

Prav tako so se akciji pridružile ekipe s podpisi vseh igralcev v aktualni sezoni (RK Trimo Trebnje, ŽRK Mlinotest in RK Ajdovščina). Kolesarski dres državne prvakinje in majico s podpisom iz OI v Riu je darovala najboljša cestna kolesarka vseh časov v Sloveniji, Polona Batagelj. Licitirali so tudi originalna dresa španske Barcelone (Kamil Syprzak) in makedonskega Vardarja.

Dan rokometa

Z vsemi prostovoljnimi prispevki in licitacijo zgoraj naštetih dresov so za Uroša in Aleksandra zbrali 3500 €, kateri bodo šli za nakup vozila s prilagojeno rampo za invalidski voziček. Karitas ima še vedno odprt račun na katerega se lahko pošilja sredstva - Karitas vipavske dekanije, Ajdovščina, Vipavska cesta 11 na TRR SI56 0475 1000 0867 279, sklic SI00 2019, namen: kombi.

Ob 65. letnici kluba je domači klub pripravil tudi razstavo slik in člankov, ki si jih lahko rokometni simpatizerji ogledajo v Športnem centru Ajdovščina na hodniku pred vstopom v notranji bazen.

Na koncu se organizatorji zahvaljujejo vsem sponzorjem in prostovoljcem, ki so omogočili spektakularno rokometno soboto z dobrodelnim pridihom.

Dan rokometa

 

* Vir: Rokometni klub Ajdovščina

* Fotografije: Primož Brecelj

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon