Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Nogometaši Primorja visoko zmagali v Krvavem potoku

Zaključuje se tudi sezona v 3SNL-Zahod, kjer najdemo ajdovsko moštvo Primorje. Nogometaši so v soboto odigrali predzadnji krog, rdeče - črni pa so se razveselili visoke zmage, z 1 : 8 so ugnali domači Jadran HK. Sezono so zaključile tudi ajdovske nogometašice, na Mestnem stadionu pa se je odvil drugi del Turnirja mesta Ajdovščine.

Nogometaši ajdovskega Primorja iz tekme v tekmo stopnjujejo svojo formo in dokazujejo kvaliteto, ki jo moštvo vsekakor premore. S prihodom novih igralcev in trenerja Komca je bil spomladanski del sezone več kot uspešen, obenem pa so si fantje brez večjih težav zagotovili v tretjeligaški konkurenci. Dobro formo so rdeče-črni potrdili tudi v soboto, na igrišču v Krvavem potoku, kjer so se dobesedno znesli nad nemočnim domačim Jadranom HK. Ob koncu je na semaforju pisalo 1 : 8. Domačo mrežo je v 14. minuti načel Weisheng Jiang, podobno pa mu je to uspelo še dvakrat in kitajski nogometaš se je tako veselil prvega hat-tricka v ajdovskem dresu. Med strelce so se vpisali še Jakob Kodermac (2x), Jernej Štolfa, Haris Ibrakovič in Amel Džuzdanović.

V zadnjem, 28. krogu, se bo Primorje na domačem igrišču pomerilo z drugouvrščenim Tolminom. Tekma bo na sporedu že v petek, 31. maja, ob 18. uri. Vabljeni v čimvečjem številu na ajdovski mestni stadion.

Ajdovske nogometašice // Fotografija: Dekleta ND Ajdovščina (Facebook)

Sezono so zaključile tudi ajdovske nogometašice. V zadnjem krogu so se na domačem igrišču pomerile z nogometašicami ljubljanskega Krima in jim ob koncu tekme čestitale za zasluženo zmago. Hčere burje so zadnjo tekmo sezone pričakale precej oslabljene, a kljub temu odločene, da na igrišču pustijo dober vtis. Kljub na trenutke všečni igri pa je v vrstah Ajdovk zevalo preveč lukenj, katere so gostje s pridom izkoriščale in hitro prišle do neulovljive prednosti. Zmaga Ljubljančank, ki so slavile z 0 : 6, tako ni bila nikoli pod vprašajem, domačim članicam pa kljub temu ostaja zavest, da so na igrišču, tako kot še vsakič do sedaj, še enkrat več dale vse od sebe. Ob koncu sezono tako ajdovsko ekipo najdemo na zadnjem mestu, s tremi osvojenimi točkami. A napredek je več kot očiten in s podobno usmeritvijo bodo punce kmalu postale konkurenčne tudi ostalim ekipam.

Fotografija: ND Primorje Ajdovščina

Včeraj se je zaključil tudi Turnir mesta Ajdovščina, nazadnje smo na delu videli selekcije U11. Čestitke zmagovalcu turnirja NK Opatija, drugo mesto je osvojila ekipa NK Tabor Sežana na tretje mesto pa so se uvrstili NK Arne Tabor.  Ajdovski fantje so osvojili odlično 4.mesto.

Na letošnjem turnirju je bilo odigranih več kot 160 tekem, nastopilo je100 ekip, Ajdovščina pa je tako gostila kar 1200 nadobudnih mladih nogometašev.

 

* Naslovna fotografija: Primož Brecelj

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon