Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Galeriji Hiša mladih razstavlja Franc Bence

V petek, 31. maja, so v ajdovski Galeriji Hiša mladih odprli fotografsko razstavo z naslovom V družbi gozdnih živali 2. Avtor razstave je ljubiteljski fotograf in mojster fotolova Franc Bence iz Planine nad Ajdovščino. Razstavljena dela prikazujejo različne gozdne živali v svojem naravnem okolju. Vabljeni k ogledu.

Franc Bence je ljubteljski fotograf, ki se s fotografijo ukvarja že več kot 40 let. Razstava V družbi gozdnih živali 2 je nadaljevanje prve razstave, s katero se je avtor v isti galeriji predstavil že pred dvema letoma. Če so bile takrat na ogled fotografije, ki so nastale v našem okolju, pa je svet gozdnih živali tokrat geografsko precej širši. Nekatere fotografije so tako nastale tudi v bavarskih gozdovih in na Madžarskem.

Franc Bence

Na tokratni razstavi si lahko obiskovalci ogledajo medveda, risa, divjega prašiča, lesno sovo, šojo, lisico in druge živali, ki bivajo v gozdnem okolju. Franc Bence jih je v svoj objektiv ulovil med fotolovom, za katerega pravi, da je zelo zahtevna disciplina, saj zahteva obvladovanje fotografske tehnike, potrebno pa je imeti tudi izkušnje z živalmi in vedeti, kje so živali, kje se gibajo in njihove navade, potrebno pa se je pazljivo gibati, da jih ne splašimo in seveda znati mirno in potrpežljivo čakati na tisti trenutek, ko lahko pritisnemo na sprožilec.

Razstavljene fotografije so nastale v različnih letnih časih. Nas pa naj nagovorijo, da se tudi sami z odprtimi očmi čimprej odpravimo na sprehov v bližnji gozd in mogoče ujamemo v svoj pogled tudi katero prebivalko tega zelenega prostranstva.

Razstava bo na ogled do 21. junija 2019.

V družbi gozdnih živali 2

Lokalne Ajdovščina

#kultura, #razstava, #fotografija

Kolofon