Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Remi s Tolminom za uspešen zaključek sezone rdeče črnih

V petek je na ajdovskem Mestnem stadionu potekalo sklepno dejanje letošnje 3SNL - Zahod. V zadnjem kolu sta se srečala domače Primorje in Tolmin, tekma pa se končala z neodločenim izidom. Ajdovsko moštvo je tako doseglo svoj cilj, osvojilo četrto mesto in obstalo v tretjeligaški konkurenci.

Malce spremenjen termin je tokrat na ajdovski stadion privabil skoraj 500 nogometnih navijačev, kar je zagotovo največ v letošnji sezoni. Pred začetkom srečanja se je gledalcem predstavila celotna akademija ND Primorje, ki po obsegu registriranih igralcev kotira najvišje v regiji. Tekma pa je imela tudi dobrodelno noto, Žoga upanja, za Aleksandra in Uroša Jakliča ter njuno družino. Zanju je potekala dobrodelna dražba nogometnih dresov Iličića, Birse ter drugih. Sredstva lahko še vedno darujete, več informacij najdete na TEJ POVEZAVI.

Dobrodelna dražba Žoga upanja

Tekma med Primorjem in Tolminom sicer ni imela pravega tekmovalnega naboja, saj so si gostje iz Posočje že zagotovili drugo mesto, Ajdovci pa četrto. Obe ekipi tako tudi prihodnjo sezono čaka nastopanje v 3SNL, ki pa bo ob spremenjenem formatu težja in zahtevnejša. Srečanje so bolje začeli gostje, ki so prek Kutina povedli v 24. minuti. Gledalci so lahko spremljali dobro in odprto nogometno predstavo in videli nov zadetek tik pred koncem polčasa. Enajstmetrovko je uspešno realiziral Anže Kuraj in izenačil izid na 1:1.

V drugem delu se je kmalu zatresla domača mreža. Že v 47. minuti je obramba Primorja zaspala, kar je izkoristil Kravanja in povedel goste v novo vodstvo. Domači se niso predali in so pričeli stiskati obroč okrog tolminske obrambe. To se jim je obrestovalo v 67. minuti, ko je lepo zadel Jakob Kodermac in postavil končni izid tekme. Za Kodermaca je bil to že osmi zadetek v spomladanskem delu prvenstva. Do konca tekme bi se lahko izdi še spremenil, a so bili domači v zaključku akcij premalo natančni, nekajkrat pa je dobro posredoval tudi gostujoči vratar Konec.

Dolga in naporna sezona je tako zaključena. Za nogometaše Primorja se je po slabem začetku, dobro končala, saj je bil cilj - obstanek v ligi, dosežen. Novi format tretjeligaške konkurence pa prinaša zahtevnejše nasprotnike in več tekem, zato bo potrebno moštvo še okrepiti ali pa vsaj zadržati spomladansko jedro ekipe, ki se je izkazala kot konkurenčna vsakemu nasprotniku.

 

* Naslovna fotografija: Primož Brecelj

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon