Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Ajdovščini najboljša ekipa Ljubljana East

V soboto se je na novem igrišču pod Osnovno šolo Šturje odvijal drugi kvalifikacijski turnir 16. sezone državnega prvenstva v košarki 3x3. Košarkarji in košarkarice so se merili v sedmih različnih kategorijah, poleg uradnega tekmovanja pa je na igriščih potekal pravi praznik ajdovške košarke.

Uvodni turnir v novo sezono bi se moral v Ajdovščini začeti že 25. maja, a je bil zaradi slabega vremena prestavljen. Tokrat je bilo vreme povsem poletno, vroče je bilo tako v ozračju kot na igriščih. V najbolj prestižni članski kategoriji so si prvo letošnjo zmago priigrali košarkarji ekipe Ljubljana East, potem ko so v finalu z 21:17 premagali Kranj. V ženski članski kategoriji so košarkarice 4P Fitnessa, po napeti končnici, za točko premagale ŽKD Ježico.

Fotografija: Igor Kupljenik

V kategoriji fantov U23 so do druge zaporedne turnirske lovorike prišli košarkarji ekipe ŠD Straža. V finalu so s 14:12 premagali ekipo Easy Money. Drugo zaporedno turnirsko zmago so prav tako osvojili košarkarji ekipe Šola vožnje Mekinc, potem ko so v kategoriji fantov do 17 let v finalu premagali Fructal z 12:6. V kategoriji deklet U17 so prvo lovoriko osvojile košarkarice ekipe Leteče ribe. V finalu so brez težav ugnale ŽKD Ježico z 18:10.

Ekipa Kralj Matjaž je osvojila prvo mesto v kategoriji fantov U14. V finalu so z 21:14 premagali Začetnike. Med rekreativci pa so tokrat prvo mesto osvojili košarkarji ekipe UTDM Kočevje, potem ko so v finalu z 11:9 premagali Concrete Built.

3X3 v Ajdovščini

FOTOGALERIJA TURNIRJA V AJDOVŠČINI 

Tretji kvalifikacijski turnir je na sporedu naslednjo soboto, 8. junija, v Ljubljani pred Študentskim Kampusom. Prijava ekipe je možna do četrtka, 6. junija, do 23:59 ure.

3X3 v Ajdovščini

REZULTATI FINALNIH TEKEM
Kategorija: Fantje U14
ZAČETNIKI : KRALJ MATJAŽ 14:21

Kategorija: Fantje U17
ŠOLA VOŽNJE MEKINC : FRUCTAL 12:6

Kategorija: Fantje U23
ŠD STRAŽA : EASY MONEY 14:12

Kategorija: Dekleta U17
ŽKD JEŽICA : LETEČE RIBE 10:18

Kategorija: Rekreativci
UTDM : CONCRETE BUILT 11:9

Kategorija: Članice
ŽKD JEŽICA : 4P FINTES 7:8

Kategorija: Člani
LJUBLJANA EAST : KRANJ 21:17

3X3 v Ajdovščini

 

* Vir: KZS

Lokalne Ajdovščina

#šport, #fotogalerija, #košarka

Kolofon