Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Andraž Kete z ekipo Gorenja postal pokalni prvak v rokometu

Rokometna sezona v Sloveniji se je zaključila. Naslov prvaka je znova romal v Celje, slovenski pokalni zmagovalci pa so postali rokometaši Gorenja iz Velenja. Pomembno vlogo pri tem uspehu je imel tudi Ajdovec, Andraž Kete.

Naslova slovenskega pokalnega zmagovalca so se po 16 letih razveselili rokometaši Gorenja iz Velenja, ki jih trenira nekdanji trener Kopra, Zoran Jovičić. Velenjski rokometaši so glavnino dela opravili že v sobotnem polfinalu ko so z 29:27 premagali ekipo Celja Pivovarne Laško. Glavni organizator igre Velenjčanov je bil tudi Ajdovec Andraž Kete, ki je poleg dobrega vodenja ekipe dosegel tudi pet zadetkov.

V nedeljo je velenjska ekipa v finalu premagala gostitelje zaključnega turnirja, novomeško Krko, z 24-20. Čeprav zdesetkani, so Velenjčani turnir zaključili z odliko in na koncu zasluženo dvignili pokal.

27-letni Kete je lansko leto z Gorenjem sklenil enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za leto dni. Kete je prve rokometne korake napravil v Ajdovščini. S 15 leti je v matičnem klubu v tedanji 1. B ligi prvič okusil tudi igranje na članski ravni. Poleti 2011 je prestopil v vrste Slovana, s katerim se je v sezoni 2012/13 prebil med slovensko klubsko elito. Z ljubljanskim klubom je tam nastopal dve sezoni, nato za sezono okrepil škofjeloški Urbanscape, potem pa dve leti pa preživel pri mariborskem Braniku. V Mariboru je prišel do srebrne medalje v pokalnem tekmovanju, tokrat pa mu je z Velenjem uspel naskok na vrh.

Kje bo Andraž Kete igral v naslednji sezoni, ta trenutek še ni znano. Zagotovo pa to ne bo Velenje, saj so iz kluba sporočili, da z njim ne bodo podaljšali pogodbe.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon