Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Počitniško varstvo v Ajdovščini bo tudi letos pestro in zanimivo

Vsak čas se bodo pričele dolgo pričakovane poletne počitnice za vse šolarje in šolarke. Ki pa so včasih tudi problem za starše mlajših otrok, saj ni vedno enostavno poskrbeti za dopoldansko varstvo v času brez šole, letnega dopusta pa seveda ni dovolj za celotno poletje. Prav zato bo letošnja ponudba ajdovskega Zavoda za šport za marsikoga zelo dobrodošla.

V času poletnih šolskih počitnic, od 1. julija do 30. avgusta, bo v MKC Hiša mladih organizirano počitniško varstvo za otroke od 1. do 4. razreda osnovne šole. Poletno počitniško varstvo otrok z različnimi delavnicami in animacijami bo potekalo v sodelovanju z Občino Ajdovščina in Medobčinskim društvom zveze prijateljev mladine Ajdovščina. Varstvo otrok od 1. do 4. razreda osnovne šole bo potekalo vsak delovnik, med 6:45 in 16:15. Na voljo tudi možnost kosila za otroke. Minimalno število otrok v enem terminu varstva je 6. Posamezen otrok se lahko udeleži tudi več terminov (tednov) počitniškega varstva, prijave (do zapolnitve mest) zbirajo izključno preko izpolnjene prijavnice poslane na elektronsko pošto info@mc-hisamladih.si ali osebno dostavljene v prostore Mladinskega kulturnega centra Hiša mladih Ajdovščina. Prijavnico dobite na TEJ POVEZAVI.

Gorsko kolesarski tabor za najmlajše

Športni center Ajdovščina pa bo tudi v letošnjem poletju prizorišče pestrih, zanimivih ter zabavnih počitnic za otroke. Raznoliki športni programi, ki jih pripravlja Zavod za šport Ajdovščina bodo potekali med 1. julijem ter 9. avgustom, med 6.30 in 17.00 uro v katerih se bo odvijalo kar 14 različnih športnih taborov. Dolgčasa tako med počitnicami zagotovo ne bo. Kmalu pa bo odprto tudi ajdovsko letno kopališče.

Tudi v letošnjem poletju vam v programih športnih počitnic ponujajo različne in zanimive pustolovščine. Otroci bodo lahko poleg udeležbe na različnih športnih programih lahko tudi prenočili v avtokampu. Poskrbeli bodo za pripravljen šotor, varstvo, nadzor otrok pri nočnem kopanju, večerjo, zabaven animacijski program ter zajtrk.

Letos imajo otroci na voljo v Ajdovščini kar 14 različnih športnih taborov: gorsko kolesarstvo, taborjenje, plavanje, poletna športna šola, plavalni tečaj, lokostrelstvo, gimnastika, nogomet za fante in punce, ples, triatlon, košarka, rokomet, Cici poletni kamp in muzikal kamp, Torej več kot dovolj izbire, da vsak najde tisto kar ga najbolj veseli. Tudi sicer bodo imeli udeleženci različnih kampov veliko skupnih dejavnosti, od kopanja v bazenu do petkovih zaključnih izletov, poskrbljeno pa bo tudi za jutranje varstvo že od 6.30 naprej.  V lanskem letu se je počitnic Zavoda za šport Ajdovščina udeležilo okrog 2000 otrok, kar potrjuje dejstvo, da gre za kvaliteten počitniški program, v katerega se otroci radi vračajo.

Informacije in prijave na TEJ POVEZAVI.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #šolstvo

Kolofon