Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Odličen nastop posadke Štucin - Maver na reliju Ina Delta

Na reliju za FIA evropski rally pokal, ki je bil obenem tudi letošnja tretja preizkušnja za slovensko državno prvenstvo, so se minuli petek in soboto za najboljše uvrstitve potegovali tekmovalci iz sedmih evropskih držav. Zmaga je šla v roke posadki Rok Turk - Blanka Kacin, na štirinajstem mestu pa je reli zaključila posadka Martin Štucin - Gregor Maver.

Že v četrtek zvečer so udeleženci relija lahko občutili utrip hrvaške prestolnice na ceremonialnem štartu na trgu Bana Jelačiča v samem centru mesta ter napetost pred štartom združili z uživanjem v sproščenem vzdušju. Po začetnih 45 kilometrih je glavni del hitrostnih preizkušenj sledil v soboto, ko so ceste čez Sljeme postregle kar s 112 dirkalnimi kilometri. V sončnem in vročem ozračju sta Rok Turk in Blanka Kacin, prišla do vodstva v generalni uvrstitvi. Do takrat vodilna posadka je na prvi popoldanski hitrostni preizkušnji naredila napako, Slovenca pa sta prešla v vodstvo. Tudi s hitrimi časi v nadaljevanju, kjer sta bila najhitrejša na vseh treh hitrostni preizkušnjah, sta prednost pred tekmeci do cilja nadzorovala in povečevala, tako da sta se na koncu lahko veselila 1. mesta.

Med dirkači iz Vipavske doline velja najprej omeniti posadko Marko Grossi - David Kavčič. Člana ajdovskega kluba sta v svojem Citroenu C2 R2 Max odlično odpeljala vse hitrostne preizkušnje in se v skupnem seštevku zavihtela na visoko sedmo mesto. Na delu pa smo ponovno videli tudi posadko Martin Štucin - Grega Maver, v Renaultu Clio Maxi R3. Konstantno dobri časi in vožnja brez večjih napak so ajdovsko posadko pripeljali na visoko 14. mesto v generalni uvrstitvi, med slovensko konkurenco je to zadoščalo za šesto mesto, v svoji kategoriji pa je bilo vse skupaj dovolj za drugo mesto.

Blaž Koren - Robert Rupnik

Do ciljne rampe je s svojim Yugom prišla tudi posadka Blaž Koren - Robert Rupnik, ki je v internem dvoboju legendarnih avtomobilov premagala posadko Luka Brus - Nives Cotič. Žal pa je tokrat tehnika na cedilu pustila posadko Rok Jerkič - Marko Stopar, ki je tako, po štirih zaporednih zmagah v svoji kategoriji, doživela prvi odstop letos.

Slovensko reli državno prvenstvo se bo nadaljevalo zadnji vikend v juniju, ko bo na sporedu reli Železniki.

 

* Fotografije: Race Report
 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rally

Kolofon