Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ipavska zlata v Tuzli

Komorni zbor Ipavska že vse od leta 1998 združuje pevce iz različnih koncev Vipavske doline. Bogat repertoar skladb iz različnih stilnih obdobij najraje dopolnjujejo z novitetami primorskih skladateljev in redko izvajanimi skladbami. Z njimi se nadvse uspešno predstavljajo na pevskih tekmovanjih doma in v tujini, nazadnje jih je pot odpeljala v Tuzlo, domov pa so se vrnili z zlatim priznanjem. Čestitke.

Komorni zbor Ipavska z dirigentko Damjano Vončina se je v dneh od 6. do 9. junija 2019 udeležil 4. mednarodnega zborovskega tekmovanja Lege Artis v Tuzli v Bosni in Hercegovini. Izjemen nastop in vrhunsko izveden raznolik program je prepričal mednarodno štiričlansko komisijo in številno navdušeno poslušalstvo v Bosanskem kulturnem centru v Tuzli, saj je strokovna komisija njihov nastop ocenila s 94,42 točkami in jim podelila zlato priznanje ter dve posebni nagradi (nagrado za izvedbo skladbe iz obdobja romantike – Mendelssohnove Richte mich, Gott – in nagrado za izvedbo sakralne skladbe – The Deer's Cry Arva Pärta).

Na gostovanju v Tuzli pa so pevci Komornega zbora Ipavska s svojim petjem navdušili in razveselili tudi člane Slovenske skupnosti v Tuzli, ki že več kot 25 let združuje tam živeče Slovence. Na sedežu njihovega društva v središču mesta so s prepevanjem priredb ljudskih pesmi in slovensko besedo marsikateremu rojaku privabili solze v oči. Po koncertu so jim članice društva, med njimi večinoma pevke Ženskega zbora Slovenčice, pripravile pogostitev s tradicionalnimi jedmi, ob katerih so oživeli spomini na domače kraje in prijatelje v domovini.

Lokalne Ajdovščina

#kultura, #glasba

Kolofon