Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Marko Sever najhitrejši na Maratonu Franja

Marko Sever iz Dobravelj je, čeprav na invalidskem vozičku, zelo aktiven in živi precej polno. Največkrat ga lahko srečamo nekje na cesti med treningom ročnega kolesarjenja. Prav šport mu je doslej prinesel že precej uspehov, nazadnje prejšnji vikend, ko je osvojil zmago na Maratonu Franja. Čestitke.

Marko Sever je znova dokazal, da je mojster kolesa. In to ne kakršnegakoli. Tistega, ki ga je potrebno porivati z rokami in zahteva malce drugačen pristop. Da mu gre šport resnično in dobesedno od rok dokazuje dejstvo, da smo Severja lahko že dvakrat spremljali na paraolimpijskih igrah, in sicer v Atenah in Sydneyju,

Na letošnjem Maratonu Franja je Sever na etapi od Ljubljane do Domžal ponovno dokazal, da je v Sloveniji najhitrejši. Progo, ki je potekala na dolžini dvajsetih kilometrov, je prevozil v neverjetnem času štiriintridesetih minut in tako prinesel domov zlato kolajno.

Na tem mestu velja omeniti še Mateja Kravosa, ki je v absolutni razvrstitvi letošnje Franje zasedel odlično šesto mesto, z le štirimi sekundami zaostanka za zmagovalcem, italijanom Manuelom Fedelejem.

Čestitke obema.

Marko Sever, najhitrejši na Maratonu Franja

 

* Fotografije: Matej Boltar

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo

Kolofon