Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Mladim nogometašem se žal ni izšlo

Včeraj je na ajdovskem igrišču z umetno travo potekal vrhunec sezone za mlade nogometaše do 15 let. Združena ekipa Primorja in Vipave je odigrala drugo kvalifikacijsko tekmo za vstop v prvo ligo, a žal ostala praznih rok. Ekipa Radomelj je bila boljša z 0 : 3. Mlade nogometaše pa že danes čaka močan prijateljski turnir, na Mestnem stadionu se bodo pomerili z vrstniki iz Reke ter angleškega premierligaša Southamptona.

Podobno kot lansko leto so tudi letos mladi domači nogometaši obstali pred vrati "raja" in bodo tako tudi v prihodnje igrali v nižjeligaški konkurenci. V dveh kvalifikacijskih tekmah proti Radomljam so izgubili s skupnim izidom 2 : 5. Prva tema v gosteh se je končala z remijem 2 : 2, včeraj pa so mladi Ajdovci in Vipavci pregoreli v preveliki želji in izgubili z visokih 0 : 3.

Primorje Vipava - Kalcer Radomlje

Že začetek tekme je dal slutiti, da bo pot proti prvi ligi težka. Upravičeno je sicer domača ekipa zahtevala kazenski strel, zaradi igranja z roko v kazenskem prostoru, a sodniška piščalka je ostala nema. Domači so nato zatresli tudi vratnico, vendar pa kasneje padli v igri in gostje so prevzeli vajeti v svoje noge, do odmora dvakrat zatresli mrežo in si zagotovili velikansko prednost. Upanje je vendarle ostalo, a preobrata žal gledalci niso videli. Gostje so kontrolirali potek srečanja, še enkrat zatresli mrežo sicer odlično razpoloženega Vida Stibilja in zasluženo slavili uvrstitev v 1.SNL.

Domačim fantom in strokovnemu štabu gredo vseeno čestitke za željo in trud. Svojo kakovost bodo lahko znova pokazali že danes, ko bo na Mestnem stadionu v Ajdovščini potekal močan prijateljski turnir - triangolo. Domači ekipi se bodo po robu postavili vrstniki iz hrvaške Rijeke ter mladi angleški nogometaši iz premierligaša Southamptona. Tekme začnejo ob 18. uri. Vabljeni.

 

* Fotografije: Martin Prosen

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon