Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Stavbo 3 bodo porušili v prihodnjem letu

V preteklem tednu smo poročali o problematiki nekdanje stavbe 3 Osnovne šole Danila Lokarja, ki je v zadnjem času postala zatočišče predvsem mladih uporabnikov drog in alkohola. Stavba, ki leži v osrčju ajdovskega šolskega okoliša, bo po besedah Občine Ajdovščina kmalu prišla na vrsto za rušenje.

Kar precej prahu je v preteklem tednu dvignil članek o vse večji problematiki zlorabe nedovoljenih drog med mladostniki na ajdovskem. Članek je sicer le povzel besede sodelujočih na posvetu, ki so v Mladinskem kulturnem centru Hiša mladih razpravljali o tej problematični tematiki ter predvsem iskali ideje, kakšno pot preventive ubrati v prihodnje.

Vsi pa so se strinjali, da je problematična predvsem zapuščena stavba 3, kjer je nekoč delovala Osnovna šola Danila Lokarja. Ker stavba leži v samem središču šolskega okoliša je namreč precej prikladna kot prostor, kjer se lahko otroci in mladostniki brez težav srečajo z drogo in njeno uporabo. V in pred njo se namreč redno zadržujejo predvsem tisti mladi, ki drogo uporabljajo in jo tudi preprodajajo.

V prihodnje pa naj bi se situacija vendarle spremenila na boljše. Kot poročajo Primorske novice se Občina Ajdovščina problema zaveda in pospešeno išče rešitev. Kot je pojasnila direktorica uprave Mojca Remškar Planinc je Občina že pridobila gradbeno dovoljenje za rušenje stavbe, dogovarja pa se s službami civilne zaščite, saj predvideva da bodo stavbo 3 porušili v okviru državne vaje služb civilne zaščite, predvidoma sredi prihodnjega leta.

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon