Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Zaključni večer Delavnice kreativnega pisanja v Lavričevi knjižnici

V torek je pred ajdovsko Lavričevo knjižnico potekal zaključni večer Delavnice kreativnega pisanja. Delavnico je že peto leto zapored vodil domači pisatelj Bojan Bizjak, ki je obenem predstavil tudi svojo novo knjigo, ki bo marsikomu v pomoč pri pisanju literarnih del.

Delavnice kreativnega pisanja v Lavričevi knjižnici je že peto leto zapored vodil pisatelj Bojan Bizjak. Njegovi poslušni slušatelji so se predstavili na zaključnem večeru, ki so mu sprva nadeli delovni naslov kar "U-kresnik". Svoje literarne izume so poslušalstvu zbesedili: Alenka Bizjak, Jolanda Lesnik, Tia Marc, Kristina Petrović, Monika Polda, Goran Gorjup, Peter Krkoč, Matjaž Stibilj in Dominik Kobol. Za avtorsko glasbo je tudi tokrat poskrbel Peter Krkoč.

Zaključni večer Delavnice kreativnega pisanja

Dogodek so združili s pogovorom in predstavitvijo knjige Kreativno pisanje, katere avtor je prav Bizjak. Knjiga s podnaslovom Teoretične osnove in vaje ni klasičen strokovni priročnik, pač pa vodič skozi pasti kreativnega pisanja in uvid v to, kaj vse moramo vedeti oz. upoštevati, ko se lotimo resnejšega pisanja. Delo je posrečena sinteza prakse in teorije. Za potrebe prakse je dodanih štirideset vaj.

 

* Vir in fotografije: Lavričeva knjižnica Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#kultura, #literartura

Kolofon