Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Vipavi zagorelo v gostinskem lokalu

Policisti so imeli v preteklem delu kar precej dela z vinjenimi vozniki na naših cestah. Rekorder je napihal 1,05 miligrama, policisti pa so mu ustrezno odvzeli voziško dovoljenje in prepovedali nadaljno vožnjo. V Vipavi je zagorelo v gostinskem lokalu, med Selom in Vrtovinom pa je voznica trčila v srno.

13.  junija  nekaj minut po polnoči,  so policisti v Ajdovščini ustavili  42–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (1,05 miligrama alkohola v litru  izdihanega  zraka).  Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno  odvzeli  vozniško  dovoljenje (po 113.a členu Zakona o prekrških). Voznika čaka še srečanje pri sodniku, saj je bil zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

13. junija ob 8.16 uri, so policiste obvestili o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo na odseku hitre ceste Podnanos – Vipava. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prometno nesrečo povzročila 46–letna voznica osebnega avtomobila, ki je pred zaporo nepravilno prehitevala tuje tovorno vozilo (litovskih registrskih številk), ki ga je vozil 49–letni voznik. V prometni nesreči nihče ni bil telesno poškodovan. Prometni policisti so 46-letni povzročiteljici prometne nesreče izdali plačilni nalog.

13.  junija ob 10.41 uri, je bila Policija obveščena o poškodovanju osebnega avtomobila znamke BMW ( poškodba prednjega odbijača, blatnika in luči) na območju Ajdovščine. Policisti PP Ajdovščina so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

12. junija ob 13.39 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o  požaru v enem od gostinskih lokalov v Vipavi, kjer se je vnelo olje v cvrtniku. Omenjeni  požar, ki je zajel cvrtnik, je uslužbenka skušala pogasiti,  vendar ji to ni uspelo. Požar so nato dokončno pogasili gasilci PGD  Vipava, ki so nato prezračili in razhladili prostore kuhinje. Zaradi vdihavanja dima oz. škodljivih plinov so reševalci NMP ZD Ajdovščina na kraju nudili oskrbo ženski in jo nato odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Po prvih  nestrokovnih ocenah je zaradi požara nastalo za približno deset tisoč evrov materialne škode. Policisti PP Ajdovščina bodo o vseh ugotovljenih dejstev s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

12. junija v nočnem času, so policisti na območju Ajdovščine ustavili voznika osebnega avtomobila in   mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola  (0.45  miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti PP Ajdovščina so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi kršitev  Zakona o pravilih cestnega prometa (kršitev določil 105. člena ZPrCP) je bil vozniku izdan plačilni nalog.

11.  junija  ob  12.  uri,  so policisti PP Ajdovščina obravnavali povoženje  divjadi (srna) na cesti med  Selom in vasjo Vrtovin s strani voznice osebnega avtomobila (znamke Ford). Omenjena divjad je po trčenju z vozilom mrtva obležala ob cesti,  zaradi  trčenja je na vozilu nastala materialna  škoda.  Policisti  so  primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico. Tudi  tokrat velja opozorilo vsem  udeležencem v cestnem prometu, da na krajih  oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo.

10. junija v nočnem času, so policisti v Ajdovščini imeli v postopku 23–letnega  voznika osebnega  avtomobila, državljana Severne Makedonije (začasno bivajoč na območju Slovenije), in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti.  Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola ( 0.63 miligrama alkohola v  litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto  vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj je bil zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

 

 

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon