Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovske ulice bodo znova zavzeli triatlonci

V soboto, 15. junija, se v Ajdovščini obeta nov športni spektakel. Domači triatlonski klub pripravlja 3. Primorska hranilnica Triatlon mesta Ajdovščina. Na mestnih ulicah se bo odvilo državno prvenstvo v super sprint triatlonu ter triatlon za vsakega ali v štafeti. Na svoj račun pa bodo prišle tudi mlajše kategorije. Občane opozarjamo na delno spremnjeno cestno ureditev v času dogodka.

Eden izmed najbolj aktivnih slovenskih klubov je vsekakor Triatlon klub Eklimas Ajdovščina, ki vas v soboto, 15. junija, vabi na posebno doživetje v sklopu dogodka Primorska hranilnica 3. Triatlon mesta Ajdovščina. Potekal bo pravi triatlonski spektakel, primeren tako za najmlajše, dobro pripravljene in rekreativne triatlonce, kot tudi za veterane in seniorje.

Posebna zanimivost bo ekipno državno prvenstvo v super sprint triatlonu. Ekipo lahko sestavljajo tri dekleta ali trije fantje. Vsak od njih pa mora opraviti svojo disciplino super sprint triatlona (300 m plavanja, 9 km kolesa, 2 km teka), torej gre za sistem štafete, in končni rezultat ekipe se šteje, ko zadnji tekmovalec ali tekmovalka pride v cilj. Seveda pa organizatorji niso pozabili niti na najmlajše, ki se bodo pomerili v Cici triatlonu.

Triatlon se prične že dopoldan s prijavami tekmovalcev, zares pa bo šlo od 11.30 naprej, ko bodo svoje sposobnosti najprej preverili najmlajši tekmovalci. Ob 13.30. uri pa bo štart najzanimivejše kategorije, ekipne tekme v super šprint triatlonu.

Triatlon Ajdovščina

Obvestilo za občane:

Zaprta bo cesta od ranča (od poti ob Lokavščku) proti Policam – zapora bo potekala po ulici Quiliano, mimo cerkve, naprej proti sodišču – vse do glavne ceste (mimo kmečke trgovine) do avtobusne postaje. Prav tako bo zapora po Goriški cesti v smeri proti Vipavi – vse do mostu čez Hubelj. Popolna zapora bo med 10.30 in 17.30 – z najmanj tremi 15 minutnimi odprtji tekom celotne prireditve. Vse natančnejše informacije o zaporah najdete na spletni strani Občine Ajdovščina pod rubriko Cestne zapore

Lokalne Ajdovščina

#šport, #triatlon

Kolofon