Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Petri in Marku Tratnik naslov državnih prvakov v gorskem maratonu

Slikovito Podbrdo je gostilo že 18. Podbrdo Trail Running Festival, ki je obenem štel tudi za državno prvenstvo v gorskem maratonu. Na najvišjo stopničko je uspelo stopili Petri in Marku Tratnik, na najdaljši ultra trail razdalji pa se je s tretjim mestom izkazal Andi Mamić. Čestitke vsem.

Tradicionalni dogodek v Podbrdu je letos privabili več kot 500 tekačev iz 18 držav, ki so imeli v treh dneh dogajanja na voljo štiri različne teke, predvsem pa tudi obilo druženja in zabave. Nekaj podobnega kot je Ultra Trail Vipavska dolina.

Marko in sestra Petra Tratnik sta bila nepremagljiva na 42 kilometrski razdalji v Podbrdu in tako osvojila  naslov državnih prvakov v gorskem maratonu. Zmagala sta na kraljevski originalni razdalji GM4o. Marko je s časom 4.13:09 minut zmagal s prednostjo skoraj 15 minut.  Petra pa je v cilj pritekla kot skupno šesta in s časom 4.40:48 za 24 minut premagala najbližjo tekmovalko.

Petra Tratnik <br />
Fotografija: Podbrdo Trail Running Facebook

Za spletno stran Gorski-teki.si je Tratnikova takole opisala svoj nastop: »Na tej progi sem sicer pred dvema letoma odtekla dobrih 11 minut bolje, a so bile takrat temperature precej nižje kot danes. V teh pogojih sem tako z rezultatom kot časom zadovoljna. Tudi uvrstitev v absolutni moški konkurenci je visoka. Je pa res, da je marsikateri dober tekač manjkal na startu. Se pa z uvrstitvijo nisem obremenjevala. Cilj mi je bil začeti umirjeno, teči brez težav do vrha prvega vzpona in tako priti tudi do Hudejužine. To mi je uspelo. Za vzpon na Porezen sem pa vedela, da brez težav s krči ne bo šlo, a sem kljub temu tudi ta odsek uspela odteči in prehoditi kar hitro in si s tem nabrati še dodatno prednost. Lahko rečem, da kakšne hude krize med tekmo nisem imela, in mi bo tako ostala v lepem spominu. Še toliko bolj, ker se je poleg mene, na najvišjo stopničko z odličnim tekom uvrstil tudi brat MarkoMarko Tratnik pa je takole strnil svoje vtise: "Do Črne prsti smo šli v skupini, katere tempo je narekoval Marjan Zupančič, nekaj nas mu je kontrolirano sledilo. V spustu do Hude južne sem si nabral prednost, ki se je do cilja lepo stopnjevala. Pogoji so bili težki, vročina, sopara, čez Porezen sem imel težave s krči. Z rezultatom sem zadovoljen. Moram pa na tej točki omeniti tudi ženo, ki vseskozi strpno sprejema vse moje "tekaške shode", odrekanja ter primanjkljaje, ki jih treningi in tekme potegnejo za sabo."

Najdaljšo, kar 103 km dolgo progo, pa je najhitreje pretekel Švicar Adrian Brennwald, ki je za to potreboval 13 ur in 37 minut. Odlično se je odrezal tudi Andi Mamić in s časom 14 ur ter 29 minut, zasedel tretje mesto.

Čestitke vsem.

 

* Vir in naslovna fotografija: Gorski-teki.si

 

 

Lokalne Ajdovščina

#tek, #šport

Kolofon