Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ljubljanski BMX spektakel postregel tudi z odličnimi nastopi ajdovskih tekmovalcev

Dvodnevno dirkanje v BMX Parku Ljubljana se je zaključilo s spektakularnim finalom, v katerem so se za člansko zmago spopadli reprezentanti Nemčije, Italije in Danske. Na tekmovanju je v dveh dneh nastopilo 112 tekmovalk in tekmovalcev iz Avstrije, Avstralije, Danske, Italije, Nemčije, Madžarske in Slovenije. Super so se odrezali tudi člani Črnega Trna, na najvišjo stopničko je v svojih kategorijah uspelo stopiti Janiju Volku, Timu Rovtarju ter Jaki Severju.

Že sobotna dirka za regijski pokal AlpeAdria BMX je postregla z napetimi boji in konkurenco, kot jo v Sloveniji še nismo videli. Zmago v najmočnejši moški kategoriji 17+ pa je osvojil nemški državni prvak Jonas Ballbach (Performance Team Stuttgart), ki je dirko dobil pred starim znancem slovenske publike, Italijanom Mattio Furlanom (Carisma Team).  A prava poslastica je prišla na spored v nedeljo, ko je imela dirka BMX Race Ljubljana Powered by Toyo Tires status UCI C1. Ta dirka je pričakovano pritegnila še močnejšo mednarodno konkurenco, od sobotne pa se je razlikovala tudi v kategorijah in seveda nagradi – poleg denarne nagrade so cilj najboljših tekmovalcev UCI točke, ki jim lahko pomagajo na poti do olimpijskih iger. V izenačenem moškem finalu smo videli borbo reprezentantov Italije, Nemčije in Danske, po zelo napetem dirkanju pa se je dirka odločila v zadnji bandi v kateri sta se Nemca zaletela in se spektakularno izločila iz dirke, zmago pa je slavil Danec Jimmi Therkelsen (Copenhagen BMX Club).

Jani Volk & Rok Bajc

Ljubljanska dirka je bila seveda tudi ena izmed glavnih dirk sezone za ajdovski klub Črn Trn, ki je znova potrdil, da spada v sam vrh slovenske BMX scene, kljub temu, da s pogoji za trening močno zaostaja za konkurenco. A talent je več kot očitno doma v Ajdovščini in lahko le upamo, da bo nadarjena "mularija" kmalu dobila pogoje kot si jih zasluži. Tako bomo morda nekoč poročali tudi o uspehih ajdovskih tekmovalcev v elitni članski kategoriji.

Ljubljansko tekmo si bo zagotovo zapomnil Jani Volk, saj je bil v kategoriji Cruiser najhitrejši tako v soboto kot tudi v nedeljo. Za popolno ajdovsko prevlado v tej disciplini je poskrbel še Rok Bajc, oba dneva drugi najhitrejši. Med "kruzerji" v kategoriji 30+ se je izkazal tudi Peter Dovžak, z drugim in tretjim mestom. Svojo nadarjenost je v kategoriji do 14. let dokazal in potrdil Tim Rovtar, ki je bil v nedeljo najhitrejši, v soboto pa drugi. Na najvišjo stopničko je uspelo stopiti tudi najmlajšemu ajdovskemu tekmovalcu, Jaki Severju, v soboto je zanesljivo premagal vso konkurenco med kolesarji do sedem let.  Do stopničk se je v nedeljo prebil še Nik Prek, bil je tretji v kategoriji do deset let.

Nik Prek

Vse rezultate najdete na TEJ POVEZAVI.

 

* Fotografije: Klemen Humar

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo, #bmx

Kolofon