Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Policisti na Ajdovskem uspešno preiskali več premoženjskih kaznivih dejanj

Ajdovski policisti so v drugi polovici junija prijeli moška, stara 41 in 46 let, osumljena 11 premoženjskih kaznivih dejanj. Odvzeli so jima prostost in ju kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj tatvine, velike tatvine, odvzem motornega vozila in lažnega izdajanja za uradno osebo, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Policijska postaja Ajdovščina je v obdobju zadnjih treh mesecev obravnavala večje število (11) premoženjskih kaznivih dejanj na območju mesta Ajdovščina in okolici, med katerimi je bilo največ vlomnih in drznih tatvin, pri izvršitvi enega premoženjskega kaznivega dejanja pa se je storilec  oškodovanki lažno izdajal celo za uradno osebo oz. policista in s tem storil kaznivo dejanje (lažno izdajanje za uradno ali vojaško osebo – po določilu 305. člena KZ-1). Storilca sta si prilaščala izključno denar in nakit.

Z uspešno izvedbo predkazenskega postopka so policisti PP Ajdovščina raziskali vsa navedena kazniva dejanja, katerih sta utemeljeno osumljena dva moška, stara 41 in 46 let, oba z območja Občine Ajdovščina. Oba sta sicer  »stara  znanca« policije, ki sta delovala večinoma v sostorilstvu, z izvrševanjem  kaznivih dejanj pa sta si pridobivala prepotreben denar predvsem za nabavo dnevnih odmerkov prepovedane droge, s katero sta zasvojena.

V prvi polovici junija letos sta bila oba osumljenca tudi izsledena in na podlagi prvega odstavka 157. člena Zakona o kazenskem postopku jima je bila odvzeta prostost ter s kazensko ovadbo zaradi suma storitve  več premoženjskih kaznivih dejanj (tatvine, velike tatvine, odvzem motornega vozila in lažnega izdajanja za uradno osebo) nemudoma privedena k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je do zaključka kazenskega postopka zoper 46-letnega osumljenca odredil sodni pripor, za drugega (41-letnika) pa hišni pripor.

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon