Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Policisti izsledili osumljenca vlomnih tatvin in požigov na Ajdovskem

Ajdovski policisti so izsledili 43-letnega osumljenca več premoženjskih kaznivih dejanj, ki so se v okolici Ajdovščine zgodila v zadnjem trimesečju lanskega leta in v začetku letošnjega leta. Moški je osumljen več vlomnih tatvin, požigov in poskusov požigov, pri tem pa naj bi si prilaščal različne predmete, so danes sporočili s PU Nova Gorica.

Policijska postaja Ajdovščina je v zadnjem trimesečju lanskega leta in v začetku 2019 obravnavala večje število premoženjskih kaznivih dejanj, med katerimi je bilo največ vlomnih tatvin, ter požigov in poskusov požigov, med drugim tudi enega od sakralnih objektov na Ajdovskem. Storilec si je prilaščal različne predmete, orodja... Z uspešno izvedbo predkazenskega postopka so policisti Policijske postaje Ajdovščina raziskali vsa navedena kazniva dejanja, katerih je utemeljeno osumljen 43–letni moški iz okolice Ajdovščine in so ga policisti v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi različnih kaznivih dejanj oz. gre za »starega znanca« policije.

V drugi polovici maja so policisti omenjenega osumljenca tudi izsledili z namenom, da bi ga v skladu z določili Zakona o kazenskem postopku (na podlagi določil prvega odstavka 157. člena ZKP-1) nemudoma privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, vendar je bil zaradi zdravstvenih težav predan zdravniškemu osebju. Po zaključku zdravniške hospitalizacije pa bodo ajdovski policisti izvedli prekinjeno privedbo in ga izročili v nadaljnji postopek k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici zaradi utemeljenih sumov storitve večjega števila premoženjskih kaznivih dejanj, ki se bo po zaslišanju tudi odločil o nadaljnji usodi omenjenega osumljenca.

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon