Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Dirka po Sloveniji: Pokal Ajdovščine je poklon gibanju

Slovenska kolesarska pentlja bo poleg skupnega zmagovalca dirke dobila tudi pet etapnih junakov. Organizatorji gostujočih krajev so poskrbeli, da bodo zmagovalce nagradili s pokali, ki nosijo lokalne značilnosti. Med njimi je tudi kip ženske figure, ki ga bo dobil tisti, ki bo prvi prečkal ciljno črto v Ajdovščini. Pokal je delo domače ustvarjalke Tee Curk Sorta.

Nobeno presenečenje ni, da bo zmagovalec četrte etape dobil pokal, ki ga zaznamujejo elementi, ki so močno povezani z Ajdovščino. Pokal je poklon gibanju. Vanj je vključen element vetra in element vode, ki vneseta v delo dinamiko in predstavljata premikanje ter nenehno spreminjanje. V kipu se zrcali Vipavska dolina. S prikazom vode (reka Vipava, reka Hubelj) in burje predstavlja naravne danosti, ki so značilne za Vipavsko dolino in Ajdovščino. V laseh figure lahko začutimo močan veter, burjo, ki jo prepoznamo po tem, da očiščuje in prinaša novo, sveže. Ob nogah je nakazana voda, ki prinaša življenje.

V kipu ženske figure, ki je delo priznane domače kiparke Tee Curk Sorta, je predstavljen posameznik, ki živi v tem okolju, mu kljubuje in obenem z naravo sodeluje. Stopa v reko, ki se ves čas spreminja in hodi proti vetru tako kot vsak, ki premika meje in dosega vrhunske rezultate.

Kot rečeno, bomo kolesarje Dirke po Sloveniji, v Ajdovščini pozdravili v soboto, 22. junija. Več na TEJ POVEZAVI.

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #turizem, #šport, #kolesarstvo

Kolofon