Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

20 let Predšolske vzgoje v Ajdovščini

V soboto, 15. junija, je bilo na ajdovskih Policah prav posebej slovesno. Srednja šola Veno Pilon je s slavnostno akademijo obeležila in zaokrožila 20. obletnico programa Predšolska vzgoja. Za šolo je to izjemno pomembna obletnica, ki so jo popestrili številni dogodki v celotnem šolskem letu. Na šoli pa je bilo pestro tudi ob Špilu za okolje.

Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina je Srednja šola Veno Pilon Ajdovščina v okviru praznovanja 20. obletnice izobraževalnega programa Predšolska vzgoja, tekom leta pripravila različne dogodke in aktivnosti za predšolske otroke. Praznovanje so pričeli z začetkom šolskega leta, v Tednu otroka, od 2. do 4. oktobra z otroško kulturno tržnico, sledili so še drugi dogodki in nastopi v znak počastitve pomembne obletnice. Zaključili pa so ga s Slavnostno akademijo in srečanjem generacij, v soboto v dvorani Športnega centra Police.

Slavnostna akademija Srednje šole Veno Pilon

Trenutno obiskuje program Predšolska vzgoja 340 dijakov. V 20-letnem obstoju programa je maturiralo 16 generacij, skupaj 1250 dijakov. Srednja šola veliko prispeva k vseživljenjskemu učenju – v tem času je maturiralo 225 odraslih, vključenih v program izobraževanja odraslih. Na polovici do sedaj prehojene poti se je program vidnejše premaknil v praktično delovanje. Profesorji se vse bolj posvečajo uvajanju novih pristopov pri poučevanjem, ki temelji na sodelovanju z vrtci, drugimi ustanovami in izobraževanju ter izmenjavi dobrih praks na tujem. Župan Občine Ajdovščina, Tadej Beočanin, je ob tej priložnosti Srednji šoli za 20-letno delovanje programa izročil jubilejno priznanje.

Fotogalerijo dogajanja najdete na TEJ POVEZAVI.

The Knobheads // Fotografija: Urška Kompara

V četrtek, 13. junija, pa se je pred ajdovsko srednjo šolo šolo odvil koncert Špil za okolje. Učence in ostale zbrane je nagovorila Aja Vrenjak, gimnazijka iz gibanja Mladi za podnebno pravičnost, za glasbo pa sta  poskrbeli mladi lokalni skupini The Knobheads in Jet Black Diamonds. Med koncertom so vdahnili novo življenje starim majicam in na posebna jabolka pisali sporočila za naravo ter jih razstavili na velikanskem “slikarskem platnu”. Dogodek je organizirala skupina mladih, ki se na Srednji šoli Veno Pilon Ajdovščina že od septembra zbira v okviru programa Popestrimo šolo* in se je priključila evropskemu projektu Start the Change z Amnesty International Slovenije.

Jet Black Diamonds // Fotografija: Urška Kompara

 

* Vir in fotografije: Občina Ajdovščina & Srednja šola Veno Pilon

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #fmbb2018, #šolstvo

Kolofon