Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Anel Hajrić v Zaprešič, Andraž Kete v Krko

Poletje je tudi čas športne tržnice, ko se podpisujejo nove pogodbe in se igralci selijo iz kluba v klub. V ajdovskih klubih je zaenkrat še vse dokaj mirno, bosta pa svoje delodajalce zagotovo zamenjala nogometaš Anel Hajrić in rokometaš Andraž Kete. Hajrić odhaja na Hrvaško, Kete pa v Novo mesto.

Anel Hajrić je v dresu Radomelj na 30. prvenstvenih tekmah nasprotnikovo mrežo zatresel, kar 35. krat, pet zadetkov pa je dosegel iz najstrožje kazni. Izjemna strelska učinkovitost mu je prinesla nagrado SPINS-a za najboljšega igralca 2. slovenske nogometne lige, v naslednji sezoni pa se želi preizkusiti bodisi med slovensko nogometno elito bodisi nekje v tujini. Po zadnjih informacijah bo kariero verjetno nadaljeval pri naših južnih sosedih, pri prvoligašu Inker Zaprešič.

Andraž Kete

V Sloveniji pa ostaja rokometaš Andraž Kete, ki se je v pravkar končani sezoni razveselil naslova pokalnega zmagovalca. To mu je uspelo v rumenem dresu Gorenja iz Velenja, v prihodnji sezoni pa bo nosil zeleni dres novomeške Krke. Otrok ajdovskega kluba in nekdanji član Maribora, Urbanscape Loke in LL Grosist Slovan ima za seboj zelo solidno sezono v dresu velenjskega Gorenja, zato je novica o slovesu od Rdeče dvorane močno presenetila. »Zgodilo se je tako, da mi niso podaljšali pogodbe še za eno leto. Razlog naj bi bil finančne narave oziroma naj bi bil po domače rečeno predrag,« je za Ekipo SN dejal Kete. Kete je imel po slovesu od velenjskega kluba kopico zanimivih ponudb, eden izmed glavnih snubcev je bil tudi avstrijski SC Ferlach, vendar se je ta odločil za Matica Kotarja. Tako je novomeška ponudba bila najboljša, zato se Kete odpravlja v Novo mesto. »Med ponudbami iz Slovenije in tujine sem se odločiL, da svojo športno kariero nadaljujem v MRK Krka. Krka je ponudila dobre pogoje dela, zato smo se hitro dogovorili za enoletno sodelovanje, v katerem si želimo prikazati čim boljše predstave in s tem doseči čim višjo uvrstitev na lestvici,« je ob podpisu za klubsko stran povedal Kete, ki bo v Krki igral na položaju srednjega zunanjega. Zamenjal bo namreč Leon Raša, kateri se seli v RK Trimo Trebnje.

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet, #nogomet, #

Kolofon