Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Dobrodelnost in ustvarjalnost nimata meja

V zadnjih tednim in mesecih se je po Vipavski dolini zgodilo kar precej dogodkov, ki so vsebovali tudi dobrodelno noto. Vse z namenom pomagati mladima Urošu in Aleksandru ter njunim staršem, ki so zaradi bolezni prikrajšani za marsikatero brezskrbnost. Svoj delček v dobrodelni mozaik so prispevali tudi učenci in učitelji OPP NIS iz Ajdovščine.

Učenci in učitelji OPP NIS so 12. junija učencem in staršem pripravili glasbeno plesni nastop: "Z glasbo okrog sveta". Osvojili so vse celine, zaigrali na različne inštrumente, vse od evropske himne, do latino glasbe. Odplesali so na glasbo sredi New Yorka ter se zapeljali v Hollywood, kjer so se ob spremljavi klavirja in tolkal zazrli v risanko Lepotica in Zver.

Dobrodelnost in ustvarjalnost ne pozna meja

V Afriki so ob izštevanki vsi skupaj ustvarili ritem, ki jih je vodil vse do Avstralije in zvokov didžiriduja. Do Azije so kar zaplavali ter se nato s kolesi odpravili na Kitajsko.Tam so poslušali pesem, ki je sestavljena iz kitajske lestvice - pentatonike. Ker pa je najlepše doma, so se s transibirskim vlakom vrnili v domovino. Na odru je zaplapolala slovenska zastava in iz otroških src odmevala pesem "Za Slovenijo živim".

Dobrodelnost in ustvarjalnost ne pozna meja

Glasbeni koncert so posvetili svojemu sošolcu in učencu, ki je na invalidskem vozičku. S koncertom so zbirali prostovoljne prispevke. Zahvaljujejo se vsem, ki so se odpovedali "kepici sladoleda" ter tako podprli nakup prilagojenega kombija za prevoz dveh otrok na invalidskem vozičku.

Dobrodelnost in ustvarjalnost ne pozna meja

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #šolstvo

Kolofon