Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Nogomet je res več kot igra

Za konec nogometne sezone se je podmladek ajdovskega ND Primorje udeležil velikega mednarodnega turnirja Crikvenica cup v Crikvenici. Na turnirju je nastopilo 119 ekip iz Hrvaške, Slovenije, Bosne in Hercegovine, Srbije, Madžarske, Poljske in Slovaške. Podmladek ND Primorja je sodeloval v kategorijah U8 in U9 s po eno ekipo ter v kategoriji U11 z dvema ekipama. Pravo doživetje za bodoče nogometne mojstre.

V petek, 14. junija, zjutraj se je posadka 49-ih otrok ter osmih trenerjev in spremljevalcev z avtobusom odpravila na pot proti Crikvenici. Sama pot je potekala brez težav, spremljalo pa jo je petje in zabava. Po prihodu so se namestili ter odšli na plažo ali pa na nogometno igrišče. Dan je minil hitro, zvečer jih je čakala večerja ter sprehod po mestu Crikvenica. Pred spanjem so imeli fantje možnost igranja raznih družabnih iger in zdelo se je, da nihče ni pogrešal moderne tehnologije, ki so jo pustili doma.

ND Primorje

Posledice dolgega dneva so bile kmalu vidne, saj so fantje eden za drugim popadali v postelje. Soboto so začeli s skupnim zajtrkom, nato pa so seponovno razdelili, nekateri so odšli na plažo, spet drugi na nogometno igrišče. Vmes so našli nekaj časa za kosilo, zvečer pa so se ponovno zbrali ob skupni večerji. Za nagrado so fante po večerji odpeljali na nočno kopanje, ki so si ga popestrili s petjem in plesom na plaži. Ponovno so sledile družabne igre in nato zaslužen počitek.

ND Primorje

V nedeljo so odigrali še tri tekme, po tekmah pa še zadnjič v vikendu odšli na plažo. V popoldanskih urah je napočil čas za odhod. Vožnja proti domu je bila precej drugačna od vožnje proti Crikvenici. Opaziti je bilo, da so za njimi trije naporni, vendar lepi dnevi, ki jim bodo vsem za vedno ostali v spominu. Za zaključek nogometnega vikenda so se ustavili še na skupni večerji v pivnici in piceriji Pigal v Ajdovščini. Po večerji so se odpeljali do zadnje postaje, Mestnega stadiona v Ajdovščini, kjer so otroke pričakali njihovi domači. Vsak igralec je na turnirju dobil spominsko fotografijo ter majico turnirja. Ob tej priložnosti velja pohvaliti izvedbo turnirja, ki je bila zares na visokem nivoju.

ND Primorje

S prihodom v Ajdovščino se je eden izmed najlepših vikendov zaključil. Na srečo so jo odnesli brez poškodb in z veliko lepimi in nepozabnimi spomini, ki nas bodo spremljali za vedno. Rezultati tokrat niso bili v ospredju, zato jih tudi ne bomo omenjali, saj je bil prvoten namen turnirja v Crikvenici uživanje na in ob nogometnem igrišču. 

ND Primorje

Ob tem bi se radi zahvalili ND Primorje za omogočen prevoz v Crikvenico ter podjetju Prevozi Marković za varno vožnjo in zelo prijazne šoferje. Velik hvala gre tudi vsem trenerjem in spremljevalcem (Andrej Hrobat, Deni Stibilj, Aleksander Bratina, Dejan Žižmond, Rok Polanc, Matevž Brecelj, Aljaž Bajc, Anja Bratina), ki so sprejeli odgovornost za toliko otrok in jim omogočili to res nepozabno doživetje. Med njimi pa posebna zahvala koordinatorju mladinske šole ND Primorje, Andreju Hrobatu, za vso organizacijo in ves njegov trud. Pomembno je pohvaliti vse naše fante, saj so ekipe prikazale lepe predstave in dobro zastopale barve ajdovskega kluba na turnirju. Mislimo, da je lahko njihovo obnašanje in prikaz Ajdovščine v svetu v ponos ne samo ND Primorje, temveč celotni občini Ajdovščina. Ne nazadnje pa HVALA vam starši za vaše izkazano zaupanje, saj bi bilo vse skupaj brez vas neizvedljivo.

Vsem skupaj še enkrat hvala!

ND Primorje / Anja Bratina

ND Primorje

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon