Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Giovanni Visconti junak »ajdovske« etape Dirke po Sloveniji

Italijan Giovanni Visconti (Neri Sottoli) je zmagovalec 4. etape dirke po Sloveniji. Ciljno črto v Ajdovščini je prečkal pred rojakom in vodilnim na dirki Diegom Ulissijem (UAE-Team Emirates), ki je po najtežji etapi tako ohranil skupno vodstvo. Vipavska dolina se je znova izkazala z izjemno navijaško kuliso in gostoljubnostjo, slika pa je prek Eurosporta šla v širni svet.

Italijanski kolesar Giovanni Visconti (Neri Sottoli) je zmagovalec današnje 4. etape dirke po Sloveniji. Ciljno črto je prečkal pred rojakom in vodilnim na dirki Diegom Ulissijem (UAE-Team Emirates), ki je po najtežji etapi tako ohranil skupno vodstvo. Njegov moštveni kolega Tadej Pogačar je bil s tretjim mestom najboljši Slovenec.

Fotografija: Viktor Ličen

Ulissi in Pogačar sta z Viscontijem in Rusom Aleksandrom Vlasovom (Gazprom) zadnjih 30 km sestavljala vodilno skupino. Ta je pobegnila na poti na Predmejo, edinim vzponom prve kategorije na letošnji izvedbi dirke po Sloveniji. Četverica se je nato skupaj spustila v Ajdovščino po 153,9 km prepeljanih kilometrov iz Nove Gorice. Na koncu je o zmagovalcu sobotnega dne odločil ciljni šprint četverice, v kateri je imel največ moči Visconti. "Etapa je bila težka. Začelo se je z dežjem. Dirko smo želeli narediti težko. Ostal sem v prvi skupini in poskušal obdržati moč za šprint. Zame je to velika zmaga, zlasti ker je teden pred državnim prvenstvom," je razplet dirke po Vipavski dolini komentiral Giovanni Visconti.  Z drugim mestom Ulissi še naprej ostaja vodilni v skupnem seštevku in je že jasno, da bo drugič v karieri osvojil dirko Po Sloveniji. Prvič mu je to uspelo pred osmimi leti, ko je postal najmlajši zmagovalec slovenske kolesarske pentlje.

Rezultati

Fotografija: Igor Sever

Dirka po Sloveniji, ki je danes potekala v Ajdovščini in okolici je obenem ponudila nov navijaški spektakel, Vipavska dolina se je znova izkazala z gostoljubnosjo in izvirnostjo. Današnjo etapo lahko ob bok postavimo reliju ter ultratrailu, ki prav tako ob ceste in steze privabita več tisoč ljudi. Posnetki, ki so šli v živo na TV Slovenija ter predvsem na Eurosportu, bodo zagotovo še en velik kamenček v  mozaiku izjemne turistične promocije, ki v zadnjem času dosega vse boljše in boljše rezultate. Čestitke Občini Ajdovščina, ki je kljub relativno visokemu finančnemu vložku, prepoznala priložnost, ki jo takšna prireditev prinese. Lahko si le želimo, da se najboljši kolesarji kmalu vrnejo nazaj v naše mesto.

Fotografija: Tour of Slovenija

Kolofon