Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

KK Črn trn slavi naslov podprvaka v kolesarskem spustu

Za kolesarski kolesarskega klub Črn Trn je izredno pester vikend. Na državnem prvenstvu v spustu so s pomočjo Luke Berginca osvojili srebro, v madžarskem Sopronu je na BMX tekmi za pokal Alpe Adria znova blestel Jani Volk, na Enduro preizkušnji na Peci pa sta barve kluba v mlajših kategorijah odlično zastopala Kevin Klančič in Liam Ferletič. Tim Jež (Kamplc Racing team) je v elitni kategoriji osvojil 14. mesto.

Za člane kolesarskega kluba Črn Trn je bil pretekli vikend eden izmed najbolj dejavnih v letu. Nastopali so kar v treh disciplinah, na treh različnih prizoriščih. Največ zanimanja je poželo državno prvenstvo v spustu, ki ga je letos gostilo Trbovlje na progi Javor. Svoj četrti članski naslov v spustu je osvojil Jure Žabjek (Unior/Devinci Factory Racing). Jure je v mokrih razmerah zmagal s 7,14 sekunde prednosti pred drugouvrščenim Lukom Bergincem iz ajdovskega Črnega trna. Luka tako nadaljuje tradicijo zbiranja kolajn za ajdovski klub na največjih domačih tekmah. Na mesta od 17 do 20 so se razvrstili še Urban Rotnik, Jure Štrancar, Primož Lemut in Janez Turk, vsi člani Črnega trna. Naslednja, četrta dirka serije Unior Downhill Cup, bo na vrsti po poletnih počitnicah, to bo Downhill Sor’ca na Soriški planini 24. in 25. avgusta.

Jani Volk in Rok Bajc (KK Črn trn)

BMX ekipa Črnega trna se je tokrat odpravila na Madžarsko, natančneje v Sopron, kjer je bila na sporedu peta postaja letošnjega Alpe Adria pokala. Znova se je izkazal Jani Volk, ki je tako v soboto kot tudi v nedeljo nadaljeval svojo serijo zmag v kategoriji Cruiser. S tretjim mestom v isti kategoriji, se je oba dneva pohvalil še Rok Bajc. Do dveh drugim mest je uspelo priti tudi Niku Preku (U11), dve šesti mesti pa je zabeležil Maxim Jazbar (U13).

Kevin Klančič in Liam Ferletič (KK Črn trn)

Barve Črnega trna pa so bile zastopane tudi na drugi letošnji preizkušnji Slo Enduro serije, ki je potekala na Koroškem, na Peci in Jamnici. V kategoriji do 15 let, sta prvo in drugo mesto zasedla Kevin Klančič in Liam Ferletič. Barve Črnega trna niso bile zastopane v elitni kategoriji, je pa Ajdovščino zastopal Tim Jež (Kamplc Racing team), ki je na koncu zasedel skupno 14. mesto. Mesto pred njim je zasedel Davor Kacin, prav tako član Kamplc Racing teama.  Vse rezultate najdete na TEJ POVEZAVI.

 

* Naslovna fotografija: Luka Berginc (Fotografija: Urban Cerjak/Monster Energy)

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo, #bmx

Kolofon