Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V prometni nesreči na Colu telesnim poškodbam podlegel 67-letni moški (pešec)

Včeraj, 25. junija ob 20.40 uri, so policiste obvestili o prometni nesreči na nekategorizirani javni površini v naselju Col in v kateri je ena oseba kasneje podlegla telesnim poškodbam. Policisti so ugotovili, da se je prometna nesreča zgodila zaradi zapustitve vozila, brez ukrenitve vsega potrebnega s strani mlajšega voznika osebnega avtomobila, da se vozilo ne more samo premakniti. V prometni nesreči je ena oseba kasneje podlegla telesnim poškodbam, druga oseba pa je bila lažje telesno poškodovana.

Po sedaj zbranih podatkih je mlajši voznik parkiral osebno vozilo na klančini poleg ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš in zapustil vozilo, brez ukrenitve vsega potrebnega s strani voznika avtomobila, da se vozilo ne bi moglo samo premakniti. Omenjeno vozilo je ob 20.39  uri nenadzorovano samo, vzvratno  zapeljalo po asfaltirani klančini navzdol proti skupini ljudi stoječih na parkirišču ob drugi stanovanjski hiši. Vozilo je pri tem enega  (62-letnega) moškega oplazilo in je v trčenju utrpel lahko telesno  poškodbo, drugega  67–letnega moškega pa je osebno vozilo stisnilo ob parkiran kmetijski traktor  (avtomobil je pri tem poškodoval tudi več drugih parkiranih motornih vozil).

Kasneje so hudo poškodovanemu moškemu na kraju zdravniško oskrbo nudili reševalci NMP ZD Ajdovščina. Policistom PP Ajdovščina in reševalcem na kraju so pomoč nudili tudi gasilci GRC Ajdovščina. O zadevi je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe. S strani preiskovalnega sodnika je bila odrejena sodna obdukcija, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino. Kasneje  so hudo poškodovanega 67-letnika reševalci odpeljali na nadaljnje  zdravljenje  v šempetrsko bolnišnico. Danes, 26. junija v nočnem času, je bila Policija s strani zdravstvenega osebja obveščena, da je 67-letni moški v bolnišnici podlegel telesnim poškodbam.

Policisti PP Ajdovščina nadaljujejo z dodatnim zbiranjem obvestil glede vseh okoliščin tragične nesreče in bodo po zaključku preiskave 24-letnega moškega  kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti (po določilu 323. člena KZ-1).

Za  posledicami prometnih nesreč je v letošnjem letu na Severnem Primorskem umrlo 10 oseb.

 

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon