Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Nina Ukmar državna Hip Hop prvakinja med dvojicami

V Novem mestu v teh dneh poteka Državno prvenstvo Plesne zveze Slovenije v modernih tekmovalnih plesih. Na Dolenjsko je odšla tudi močna ajdovska delegacija, plesalci in plesalke plesnih šol ADC in EL1-Plesna scena. Največji uspeh je dosegla članica ADC-ja, Nina Ukmar, ki je postala državna prvakinja, skupaj z Uršo Skubic, med članicami v duetu. Čestitamo.

Preteklo nedeljo, se je z uvodnim triom državnih prvenstev v kombinaciji, rokenrolu in para plesu začel teden državnih prvenstev, ki bo trajal vse do danes, nedelje, 30. junija. Na prvenstvu imajo glavno besedo plesne zvrsti modernih tekmovalnih plesov. Državc, kot popularno poimenujejo ta zadnji junijski teden akterji Plesne zveze Slovenije, je letos v organizacijskih rokah Plesnega studia Novo mesto.

Za ajdovske privržence plesa je bil najpomembnejša sobota, ko se se predstavili plesalci in plesalke v Hip Hopu. Ajdovščino je zastopalo kar nekaj članov in članic plesanih klubov ADC in EL1-Plesna scena. Odlično se je izkazala nekdanja evropska prvakinja, Nina Ukmar, ki je tokrat nostopila  kategoriji dvojic, skupaj s soplesalko Uršo Skubic. Ples jima je odlično uspel in sodniki so jima zasluženo dosodili prvo mesto in s tem naslov državnih prvakinj.

Za Ukmarjevo ima uspeh še posebno težo saj si je pred dobrim letom in pol težko poškodovala koleno, kar jo je za skoraj eno leto oddaljilo od treningov in tekmovanj. A vztrajnost, trud in volja se prej ali slej poplačajo. Nina Ukmar je uspešno solistično kariero zamenjala za ples v paru z Uršo Skubic, ki je z letošnjim letom je okrepila vrste Plesnega kluba ADC. Nastal je udaren duo, ki že žanje lepe uspehe, cilj pa je seveda dober rezultat na evropskem in svetovnem prvenstvu.

Tim Vodopivec & Nick Keber

Tudi ostali ajdovski plesalci in plesalke so se zelo dobro odrezali. Tim Vodopivec (ADC) si je med mladinci priplesal 12. mesto, ekipa pionirjev (EL1) pa je osvojila peto mesto.

Čestitke vsem.

 

* Fotografje: Plesni center ADC

Lokalne Ajdovščina

#šport, #ples

Kolofon