Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

BIT&BEAT tokrat z ozaveščanjem o pomembnosti cepljenja

Že deseto leto zapored Mladinski kulturni center Hiša mladih iz Ajdovščine, gostuje v Galeriji Vipavski Križ. z umetniškim projektom Bit&Beat. Jubilejno deseto razstavo zaznamuje ajdovska grafična oblikovalka Tea Goljevšček, ki se predstavlja s projektom ABCepljenje. Grafična dela bodo na ogled do konca meseca julija. Vabljeni k ogledu.

Mladinski kulturni center Hiša mladih iz Ajdovščine z umetniškim projektom Bit&Beat ponuja mladim umetnikom možnost umetniškega izražanja, obenem pa poskrbi, da Vipavski Križ za nekaj dni dobi še dodaten kulturni utrip. V desetih letih se je zvrstilo prav toliko razstav, vsaka pa je imela svoj, malce drugačen pridih kulture in umetnosti. Vipavski Križ je tako doživel fotografska srečanja, tudi analogne fotografije, precej likovnih umetnin, zvočno inštalacijo, blog zapise, poezijo, haikuje, kiparske stvaritve in še kaj bi se našlo. Tako se v projektu prepletajo elementi, pomembni tako za razvoj mladinske ustvarjalnosti kakor tudi kulturne turistične ponudbe kraja.

ABCepljenje

Desto izvedbo Bit&Beat-a so letos v MKC Hiša mladih zaupali domači ustvarjalki Tei Goljevšček, ki se obiskovalcem predstavlja s samostojno razstavo ABCepljenje. Avtorica razstave želi širši javnosti približati tematiko cepljenja. V ta namen je oblikovala novo črkovno vrsto za slovensko abecedo. Za osnovni gradnik vizualne podobe je uporabila geometrijske oblike (pravokotnik, trikotnik, krog), ki z efektom prekrivanja formirajo posamezne črke. Vsaka črka abecede predstavlja en pojem s področja cepljenja, to geslo pa je obrazloženo in vizualno opremljeno na način, ki je otrokom blizu, sporočilno pa informira tudi starše. Pri vsebinskem delu projekta so ji pomagali študentje medicine, ki delujejo v sklopu Projekta Imuno.

ABCepljenje

Podaljšek razstave je spletna stran, ki si jo lahko ogledate na www.abcepljenje.com.

ABCepljenje

Lokalne Ajdovščina

#kultura, #razstava, #vipavskikriž, #umetnost

Kolofon