Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Še en zelo uspešen vikend za KK Črn trn

V teh poletnih tednih skorajda ne mine vikend, ko ne bi poročali o uspehih kolesarjev ajdovskega Črnega trna. Tokrat je zablestel Luka Berginc, z drugim mestom na tekmi evropskega pokala v spustu. Izkazali pa so se tudi številni drugi, ki so odlično zastopali barve kluba na B4X preizkušnji v Šempetru pri Gorici.

Poletje je čas, ko je v ajdovskem klubu Črn trn največ dela. Tekme se vrstijo ena za drugo in tekmovalci ter tekmovalke se selijo iz enega prizorišča na drugega. Vse pa je največkrat poplačano z uspehi, saj so poročila o zmagovalnih stopničkah tako rekoč stalnica. Prejšnji vikend je barve kluba odlično zastopal spustaš Luka Berginc, ki se je udeležil tekme evropskega pokala v toskanskem zimskošportnem središču Abetone. Da mu proga ustreza je s četrtim mestom dokazal že lansko sezono, letos pa je stopil še mesto višje. V sobotnih kvalifikacijah članov je bil drugi najhitrejši, v superfinalu trideseterice pa je osvojil tretje mesto. Z zmago je presenetil domačin Davide Palazzari (Scout Nukeproof), drugo mesto je osvojil Britanec Harry Molloy (Insync Racing). Luka je za zmagovalcem zaostal za 2 sekundi in 33 stotink, za drugouvrščenim le 22 stotink. “Odličen vikend in odličen rezultat! Res smo bli na ‘having a good time’ cel vikend, bo kar držalo, da moraš uživati na kolesu in potem pride tudi rezultat. Škoda za dve poškodbi med zimo, da bi lahko res pokazal, kaj znam. Hvala Andreju Vrčonu za podporo in seveda KK Črn trn! Motivacija je, treniram naprej za finale v Val di Sole.” je svoj dosežek za spletno stran MTB.SI, pokomentiral Berginc.

B4X tekma v Šempetru pri Gorici

Številna klubska zasedba pa se je v soboto odpravila v Šempeter pri Gorici, ki je na svojem kolesarskem poligonu, gostil tretjo letošnjo tekmo za B4X Pokal Slovenije. Termometer je kljub pozno popoldanski uri kazal 33 stopinj, a s tem ni presegel vročinskega rekorda iz leta 2017, ko je na istem mestu kazal 38 stopinjami. Tekmo je pripravilo domače društvo KD Deš Fleš. Ajdovski tekmovalci in tekmovalka so znova posegli po odičnih uvrstitvah in se domov vrnili s kar desetimi uvrstitvami na zmagovalne stopničke. Prav na najvišjo je uspelo stopiti Eneju Čebronu, Vitu Plahuti, Anžetu in Timu Rovtarju ter Janiju Volku, ki je slavil v kategoriji Elite.

Nik Prek na tekmi za BMX pokal Triveneto v Veroni

Dodajmo še, da se je močne BMX tekme v Veroni, ki je štela za italijanski Triveneto pokal, udeležil Nik Prek in se izkazal s petim mestom.  

 

* Naslovna fotografija: Rick Schubert/iXS Downhill Cup

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo, #bmx

Kolofon