Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Reli Železniki uspešen tudi za Roka Jerkiča in Janka Čebrona

Na reliju Železniki, četrti letošnji dirki državnega prvenstva, je zmagal branilec naslova državnega prvaka in lanske preizkušnje v Železnikih Rok Turk (Hyundai i20 R5). V ogorčenem dvoboju na vrhu skupne razvrstitve je na koncu za zgolj devet sekund prehitel novinca v letošnjem prvenstvu Boštjana Avblja (Škoda Fabia R5). Do zmage v svoji kategoriji se je ponovno pripeljal Rok Jerkič, reli pa je dobro uspel tudi Janku Čebronu.

Turk, ki je bil najhitrejši na osmih od desetih hitrostnih preizkušnjah dirke, je povedel že na petkovem uvodu, v soboto pa vodstvo postopoma stopnjeval. A razlike so bile vseskozi majhne in po sedmih preizkušnjah je njegova prednost pred Avbljem, ki letos prvič vozi v tem tekmovanju, znašala le 27,7 sekunde. Dirka pa bi se skoraj obrnila na glavo v osmi hitrostni preizkušnji. Nenehen pritisk velikega odkritja letošnjega državnega prvenstva se je obrestoval, ko je Turk rahlo zgrešil smer in z vožnjo po travi nato izgubljal dragocene sekunde. Skoraj 19 pridobljenih sekund za Avblja je bil obet za izredno napeto končnico, v kateri je vse svoje izkušnje unovčil Turk ter tako osvojil še tretjo dirko v letošnjem državnem prvenstvu. Avbelj ostaja z eno zmago z druge dirke v Velenju.

Rok Jerjič - Marko Stopar<br />
Fotografija: Uroš Modlic

Relija v Železnikih so seveda udeležile tudi številne domače posadke. V skupni uvrstitvi se je najvišje zavihtel Janko Čebron. V Mitshubishiju Lancerju sta si s sovoznikom Andrejem Kavčičem privozila 13. mesto, oziroma 9. mesto v konkurenci slovenskih voznikov.  Na skupnem desetem mestu pa je reli končal član ajdovskega Motorsport kluba Marko Grossi, ki v svojem Citroenu C2 R2 MAX nadaljuje z dobro formo. Skupno 19. mesto pa si je tokrat privozila posadka Rok Jerkič - Marko Stopar (MG ZR 105) , kar je bilo dovolj za novo zmago v Diviziji 1. Lep obliž na rano, ki jo je povzročil odstop na zadnjem reliju v Velenju. Malce slabše se je tokrat reli končal za Martina Štucina in Gregorja Maverja, ki sta po številnih težavah zaključila reli na skupnem 29. mestu. Dirko sta zaključila tudi Miran Fabjan in Marjan Kobal, do cilja pa ni uspelo priti Blažu Korenu in Luki Brusu.

* Vir: STA

*Naslovna fotografija: Pro One Media - Martincich Lorenzo

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rally

Kolofon