Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Odlična dosežka Ane Čufer in Tineta Lavrenčiča

Vikend sta zaznamovala tudi dva odlična športnika, Ana Čufer in Tine Lavrenčič. Ana se je odlično spopadla z gorskim maratonom svetovne serije v Chamonixu, Tine pa je v Franciji opravil s svojim tretjim Ironmanom in v svoji kategoriji zasedel tretje mesto. Čestike obema.

Gorski maraton okrog slovitega Mont Blanca velja za enega najprestižnejših gorskih maratonov v Evropi, hkrati pa spada v kategorijo svetovne serije, kar pomeni, da na njemu nastopajo resnično najboljši maratonci in maratonke. Letos se je z njim spopadla tudi Ana Čufer iz Dobravelj. Lastnica ženskege rekorda v teku na Triglav in ena najboljših slovenskih gorskih tekačic se je s progo v francoskih Alpah odlično spoprijela in kljub težavam na progi zaradi prebavnih motenj, dosegla super rezultat. S časom 5 ur, 12 minut in 48 sekund je v konkurenci 365-ih deklet osvojila trinajsto mesto, kar je vrhunski dosežek.. Za zmagovalko Ruth Charlotte Croft je zaostala 38 minut. Maraton Mont Blanc spada v tako imenovano Zlato serijo gorskih maratonov, ki gosti šest tekem, ena izmed njih poteka tudi v Združenih državah Amerike. Najboljše v točkovanju šestih maratonov čaka nato še sedma tekma, veliki finale v Nepalu, Anapurna trail.

Tine Lavrenčič

Ravno tako v Franciji pa se je če vikend mudil tudi triatlonec Tine Lavrenčič. Nedavni svetovni prvak v dolgem triatlonu se je udeležil Ironmana France, ki poteka v Nici na Azurni obali. V kraljevski triatlonski disciplini je dokazal, da spada med najboljše mlade evropske triatlonce, saj je v kategoriji do 25 let zasedel odlično tretje mesto, le malo pa mu je zmanjakalo do drugega mesta. Čas 8 ur, 1 minuta in 54 sekund je bil dovolj tudi za skupno 21. mesto med 2088 nastopajočimi, ki so se pomerili na dogodku. Čestitke.


 

Lokalne Ajdovščina

#tek, #šport, #triatlon

Kolofon