Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Lokostrelci iz ajdovskih, dobraveljske in vipavske šole izjemno uspešni na tekmovanjih v minulem šolskem letu

Med discipline šolskih športnih tekmovanj sodi tudi lokostrelstvo. Mladi lokostrelci se pomerijo tako na notranjem kot na zunanjem prvenstvu, vsako od njiju pa je sestavljeno iz regijskega in državnega tekmovanja. Na regijskem tekmovanju poskušajo tekmovalci doseči normo in s tem uvrstitev na državno tekmovanje.

Za razvoj lokostrelstva v našem okolju ima zasluge predvsem lokostrelski klub ŠKD Budanje, kjer številni mladi pod mentorstvom Danice Krapež, Keti in Primoža Bratina trenirajo in izpopolnjujejo svoje znanje. Pravkar končano šolsko leto je dokaz, da klub dobro deluje in razvija mlade lokostrelce v perspektivne športnike. Lokostrelci iz ajdovskih, dobraveljske in vipavske šole so bili namreč na šolskih tekmovanjih v tem šolskem letu izredno uspešni.

Metka Obljubek, učenka Osnovne šole Danila Lokarja, je na zunanjem državnem prvenstvu z ukrivljenim lokom osvojila naslov državne prvakinje, na notranjem državnem prvenstvu pa je zasedla drugo mesto. Prav tako učenec Osnovne šole Danila Lokarja Ambrož Paljk  je na notranjem državnem prvenstvu z golim lokom osvojil tretje mesto.

Metka Obljubek

Osnovna šola Šturje se lahko pohvali z državno prvakinjo v kategoriji goli lok, prvo mesto si je na notranjem državnem prvenstvu prislužila Tonija Kobal. Na zunanjem državnem prvenstvu pa je osvojila drugo mesto.

Tonja Čibej, Gašper Samec in Andraž Samec so v vitrine Osnovne šole Dobravlje prinesli ekipni pokal za doseženo drugo mesto na notranjem državnem prvenstvu.

Učenec Osnovne šole Draga Bajca Vipava Tilen Premrl je na notranjem državnem prvenstvu z ukrivljenim lokom osvojil izjemno drugo mesto.

Nina Čermelj in Aljaž Park pa sta v minulem šolskem letu na lokostrelskih tekmovanjih zastopala Srednjo šolo Veno Pilon Ajdovščina in pri tem dosegla izjemne rezultate. Nina je z ukrivljenim lokom na zunanjem državnem državnem prvenstvu osvojila drugo mesto, na notranjem državnem prvenstvu pa je bila tretja. Prav tako tretji, le da z golim lokom in na zunanjem državnem prvenstvu, je bil Aljaž.

Za lokostrelce pa se s šolskimi tekmovanji sezona še ne končuje, najpomembnejše, tekme za slovenski pokal in klubsko državno prvenstvo, so še pred njimi. Pri Budanjskih lokostrelcih so prepričani, da bodo s trdim delom in treningom tudi na teh tekmovanjih dosegli izvrstne rezultate.

Odlični rezultati domačih lokostrelcev

 

* Vir in fotografije: Natali P. Nardin, Budanjski lokostrelci

Lokalne Ajdovščina

#lokostrelstvo, #šport

Kolofon