Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Enej in Tian Krševan dokazujeta svoj talent v svetu motociklizma

Motociklistična sezona se za Eneja in Tiana Krševana počasi preveša v drugi del. Z dosedanjim potekom so v njuni ekipi več kot zadovoljni, saj so rezultati v močni konkurenci nad vsemi pričakovanji. Vrhunec sezone pa ju čaka avgusta, na Nizozemskem, ko bo na sporedu evropsko prvenstvo.

V sezoni 2019 Enej Krševan tekmuje v italijanskem prvenstvu Campionato Nacionale Velocita (CNV). Tudi letos je zamenjal motor in presedlal na močnejšega. V prvenstvu tako vozi 190 kubičnega, štiri taktnega Ohvale 190 Daytona. S tem je prešel v višjo kategorijo GP-0 190 Rookies (od 11 do 13 let), kjer vozi skupaj s kategorijo najhitrejših v prvenstvu GP-0 190 Sport GP (13let +). Po šestih dirkah si je privozil 4 zmage in 2 drugi mesti v svoji kategoriji. Razveseljuje pa dejstvo, da je skupno dosegal zavidljive rezultate in sicer dve 4., dve 5., ter 6. in 8 mesto, kar je odlična napoved za drugo leto, saj s 13-imi leti lahko prestopi v najhitrejšo skupino.

Tudi mlajši Tian Krševan razvaja z neverjetnimi rezultati. Tian letos tekmuje v državnem prvenstvu MINI CHD Slovenija, pod okriljem avto-moto zveze AMZS, kjer navdušuje s svojimi vožnjami v kategoriji minimoto otroci 1. V tej kategoriji otroci vozijo 40 kubične, dvotaktne mini dirkalnike. V šestih dosedanjih dirkah je Tian dosegel 5 zmag in eno tretje mesto. Trenutno vodi v točkovanju prvenstva.

Enej in Tian Krševan

Poleg slovenskega državnega prvenstva, pa Tian, prav tako kot Enej, vozi tudi italijanko prvenstvo CNV. Sezono je začel v starejši kategoriji, kjer otroci stari od 7 do 13 let, vozijo Ohvale s štiritaktnim, 4 brzinskim, 110 kubičnimi agregatom. V začetku smo bili precej skeptični, saj so vsi v kategoriji najmanj eno leto starejši, praviloma pa dve in več. Tian je v kategoriji do sedaj dosegel eno 7. mesto, dve 8. in dve 10. mesti. Žal je na zadnji dirki zdrsnil ob poskusu prehitevanja za 4. mesto. Je pa s svojo vožnjo navdušil in presenetil vse, saj je iz 18. štartnega položaja prišel do borbe za 4. mesto. Postavil je tudi 3. najhitrejši čas v kategoriji. Trenutno, kljub eni izgubljeni dirki, zaseda 10. mesto v skupni razvrstitvi.

Tian Krševan

Žal za letošnjo sezono ekipa ni uspela zagotoviti dovoljnega proračuna, da bi lahko Tian tekmoval v starostno bolj primerni kategoriji celo sezono. Zato so se odločili, da si sposodijo motor za posamezne etape, v kolikor bo to mogoče. To so naredili tudi za tretjo etapo CNV v 7 Laghi. Tian je tako vozil dve kategoriji. Poleg prej omenjene, še Ohvale 110 automatic. Obe dirki je zmagal in tako prekinil serijo zmag italijanskemu dirkaču.

Enej in Tian Krševan

V prihodnje mlada motociklista potujeta še na dve etapi CNV prvenstva ter na finalno etapo. V domačem prvenstvu bo Tian vozil še dve od treh etap. Sredi Avgusta pa odhajajo v Assen, kje se bo odvijalo Evropsko prvenstvo. Vozila bosta oba. Enej predvidoma v kategoriji Ohvale 190 Daytona, medtem ko Tian na svojem mini-motu v kategoriji Junior 1. Želimo jima seveda najboljši razplet. Spremljate jih lahko tud na Facebook strani, kjer objavljavo tekoče dogajanje.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #motociklizem

Kolofon